Fenerbahçe’de kartlar yeniden dağıtılıyor

Ülker stadyumunda Fenerbahçe kulübü bugün olağan seçimi genel kurul toplantısı yaptı. Kongre iki gün sürecek. Başkanlık öncesi seçim provası olarak görülen kongrede Aziz Yıldırım’ın Şekip Mosturoğlu'nu Ali Koç’un ise Vefa Küçük’ü aday gösterdi. Kongre de Ali Koç’un aday gösterdiği Vefa Küçük divan başkanı seçildi.

Ali Koç ve Aziz Yıldırım’ın altı yıl önce gerçekleşen başkanlık seçiminden itibaren gelen bir rekabet yarın son bulacak. Kongre de konuşma yapan delegelerin temennisi seçimin bir demokrasi şöleninde gerçekleşmesi gerektiğini ve iki başkan adayının bir birine saygı çerçevesi içinde rekabet etmesi gerektiğini savundu.

Seçim sonucu ne olursa olsun Fenerbahçe’nin kazanacağı kesin. Aziz Yıldırım’ın aday olması rekabet için önemliydi. Ali Koç ise karşılık olarak Jose Mourinho’yu getirdi. Rekabet her zaman kulüpleri ileriye taşır.

Bugün kongrede olan gerginliğin ardından yarın ki başkanlık seçiminde iki başkan adayının da kendilerine yakışanı yapıp dostane şekilde ayrılmaları gerektiğini düşünüyorum. İki başkan adayı Fenerbahçe’yi ayırmak yerine birleştirip gerginlikleri geride bırakmalılar. İki önemli figür taraftara örnek olmalı.

Yarın ki seçimde hangi başkan kazanırsa kazansın demokrasi şöleni yaşanmalı ve kaybeden başkan olgunlukla rakibini tebrik edip elini sıkmalı. Fenerbahçe başkanlarına yakışan davranış bu olmalı.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un karşılıklı canlı yayına çıkacaklarını yayındayken Mahmut Uslu telefon yaparak onayladı.

Kartlar yeniden dağıtılsa da kartları her zaman Fenerbahçe taraftarının dağıtını unutmamak gerek!