Fenerbahçe’ye transferi olay olmuştu! Dusan Tadic, Beşiktaş'a neden gitmediğini ilk kez açıkladı! Tek sebep söyledi

Fenerbahçe’nin Sırp futbolcusu Dusan Tadic, yaz transfer döneminde Beşiktaş’a transfer olmama nedenini ilk kez açıkladı. Kendisine 40-50 kulübün teklif yaptığını ifade eden Tadic, “Beşiktaş görüşmelerinde neler oldu bilemiyorum ama benim kararım Fenerbahçe'ydi. Proje çok büyüktü. Başkanımız, hocamız, yönetimimiz, direktörümüz, taraftarımız çok büyüktü. Beşiktaş ile neler olduğunu gerçekten bilmiyorum. Ben Fenerbahçe'ye gelmeyi tercih ettim” dedi.

Fenerbahçe’ye transferi olay olmuştu! Dusan Tadic, Beşiktaş'a neden gitmediğini ilk kez açıkladı! Tek sebep söyledi

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 15.hafta müsabakasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Tüpraş Stadyumu’nda 9 Aralık Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak müsabakada hakem Atilla Karaoğlan düdük çalacak. Fenerbahçe bu maçın hazırlıklarını Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Takımı’nın ikinci kaptanı Dusan Tadic, Beşiktaş derbisini kazanmak istediklerini dile getirdi.

Fenerbahçe’ye transferi olay olmuştu! Dusan Tadic, Beşiktaş'a neden gitmediğini ilk kez açıkladı! Tek sebep söyledi - Resim : 1

"BEŞİKTAŞ'A KARŞI KAZANMAK GALİBİYET SERİLERİ YAKALAMAK İSTİYORUZ"

Takımın 19 maçlık galibiyet serisine değinen Tadic, "19 maçlık seri  zamanında iyi ivmemiz vardı, iyi futbol oynadık. Formumuz gittikçe artıyordu. Sonra aynı pozisyonda birçok sakat oyuncumuz oldu. Bu da oyun seviyemizi bir anlamda düşürdü. Bizler mazeret gösterecek insanlar değiliz. Şu da bir gerçek ki; tüm takımlarda önemli oyuncular sakatlandığında kendi ritminizi ortaya koyma konusunda aksaklıklar olabiliyor. Son Sivasspor maçında iyi bir galibiyet elde ettik. Cumartesi günü Beşiktaş'a karşı da kazanmak ve galibiyet serileri yakalamak, bu şekilde devam etmek istiyoruz. Hedefimiz bu yönde” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’ye transferi olay olmuştu! Dusan Tadic, Beşiktaş'a neden gitmediğini ilk kez açıkladı! Tek sebep söyledi - Resim : 2

Fenerbahçe’nin Beşiktaş gibi sakatlık problemi yaşadığını ifade eden Tadic, “Beşiktaş'ın da sakatlık problemleri var. Hem biz hem Beşiktaş sakatlıktan en çok çeken takımlarız, diğer takımlarda bu kadar sakatlıklar yok. Elbette onlar da sahada en iyisini yapmaya çalışacaklar, bizim gibi... İki takım da galibiyet isteyecektir. Güzel, ilginç bir maç olacak. Bizim için çok önemli bir maç” dedi.

Tadic, "Son maçta iyi bir galibiyet elde ettik. Beşiktaş maçına hazırlanıyoruz. Beşiktaş'ı analiz ediyoruz. Hem oynaması hem de izlemesi, bana göre keyifli olacaktır. Elimizden gelenin en iyisini ortaya koyacağız" diye konuştu.

Fenerbahçe’ye transferi olay olmuştu! Dusan Tadic, Beşiktaş'a neden gitmediğini ilk kez açıkladı! Tek sebep söyledi - Resim : 3

“KARİYERİMDE ÇOK FAZLA BÜYÜK MAÇ, DERBİ MAÇ OYNADIM”

Birçok derbi maça çıktığının altını çizen Tadic, "Kariyerimde çok fazla büyük maç, derbi maç oynadım. Ekstra motivasyon oluyor. Bir arkadaşım 'Derbilerde göz rengin değişiyor, çok motive oluyorsun' demişti. Gerçekten bu tip maçlar çok efor sarf etmek gerekiyor. Çünkü sadece camia için değil sizi destekleyenler için de bu maçların önemi çok büyük. Sahada olduğumuz süre boyunca en iyisini ortaya koymalısınız. Derbi dışındaki maçlar da çok önemli ve motive olmak gerekiyor ama büyük maçlarda daha fazla motive oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’ye transferi olay olmuştu! Dusan Tadic, Beşiktaş'a neden gitmediğini ilk kez açıkladı! Tek sebep söyledi - Resim : 4

“BU TİP ATMOSFERLERDE FUTBOL OYNAMAYA ALIŞIĞIZ”

Beşiktaş’a karşı 2 maç oynadığını anımsatan Tadic, “2020/21'de Ajax'ta oynarken Beşiktaş'a karşı iki maça çıktık ve ikisini de kazandık. Güzel bir tecrübeydi. Bu tip atmosferlerde futbol oynamaya alışığız. Bunlar normal ve bizleri motive ediyor. Bu yüzden futbol oynuyoruz. Atmosferin yoğunluğu, elektrik, taraftarlar güzeldir. Futbolda olması gereken şeyler” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’ye transferi olay olmuştu! Dusan Tadic, Beşiktaş'a neden gitmediğini ilk kez açıkladı! Tek sebep söyledi - Resim : 5

“SOL KENARDA OYNUYORUM AMA 10 NUMARA, SAĞ KENARDA VE SAHTE FORVET OLARAK OYNAYABİLİYORUM”

Oynadığı mevki hakkında konuşan Tadic şunları dile getirdi:

“Bence iyi, nitelikli oyuncular farklı pozisyonlarda oynayabilmeli ve pozisyonun gerektiğini yapmayı bilmeli. Sol kenarda oynuyorum ama 10 numara, sağ kenarda ve sahte forvet olarak oynayabiliyorum. Asıl önemlisi takımın ihtiyaçlarını karşılayabilmek. Takım için en önemli şey galibiyettir ve biz de bu yönde katkı sağlamalıyız."

Fit olabilmek için çok çalıştığını kaydeden Tadic, “Beni hiçbir zaman yorgun göremeyeceksiniz. Çok fazla çalışıyorum fit olabilmek, formda olabilmek, sahada yorulmamak adına çok çalışıyorum. Aslında yorgunluk zihinde başlıyor. Bu nokta benim için önemli. Bazı futbolcular yorgun olduklarını söyleyebilirler, bu normal ama bana göre yorgunluk zihinde. Zihninizde bunu yaratıyorsanız yorgun hissedersiniz. İnsanlar güçlü varlıklardır ve limitlerini zorlamalı. Sürekli zorlamalısınız, her zaman. Başarılı ve yorgun olup olmamanız buna bağlı. Sorumluluklarımız da mevcut, ailemize, hocamıza, takım arkadaşlarımıza, kulübümüze... Onları yalnız bırakmamalısınız. Orada olduğunuzu sürekli hissettirmelisiniz. Sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız. Bununla baş edebilmek için iyi çalışmak gerekiyor” diye konuştu.

Fenerbahçe’ye transferi olay olmuştu! Dusan Tadic, Beşiktaş'a neden gitmediğini ilk kez açıkladı! Tek sebep söyledi - Resim : 6

BEŞİKTAŞ’A TRANSFERİ NEDEN GERÇEKLEŞMEDİ?

“Beşiktaş'a transferin neden gerçekleşmedi?" sorusuna yanıt veren Tadic şunları söyledi:

"Ben Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce çok fazla teklif vardı. 40-50 kulüp vardı herhalde. Menajerimle konuşurken teklifler olacağını bekliyorduk ama bu kadar çok olacağını tahmin ediyorduk. Beşiktaş görüşmelerinde neler oldu bilemiyorum ama benim kararım Fenerbahçe'ydi. Proje çok büyüktü. Başkanımız, hocamız, yönetimimiz, direktörümüz, taraftarımız çok büyüktü. Beşiktaş ile neler olduğunu gerçekten bilmiyorum. Ben Fenerbahçe'ye gelmeyi tercih ettim. Neden eleştiriliyor Beşiktaş yönetimi, bunu bilmiyorum. Konuşmak da doğru olmaz. Ben Fenerbahçe'ye neden geldiğimi biliyorum."

Fenerbahçe formasını bu sezon 25 maçta giyen 35 yaşındaki Dusan Tadic, 10 gol attı, 6 asist yaptı.