FIFA internet sitesinden duyurdu! İki Süper Lig ekibine 2 dönem transfer yasağı geldi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), transfer yasağı alan takımları açıkladı. Buna göre Süper Lig’den Kayserispor ve Samsunspor’a verilen 2 dönem transfer yasağı yürürlüğe girdi.

FIFA internet sitesinden duyurdu! İki Süper Lig ekibine 2 dönem transfer yasağı geldi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından Türkiye’deki bazı kulüplere kötü haber geldi. Transfer yasağı kararlarının yer aldığı sayfada güncellemeye giden FIFA, Süper Lig’den Samsunspor ve Kayserispor’a verilen transfer yasağını yürürlüğe koydu. Ayrıca TFF 2. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor ile Giresunspor'un da 2 dönem transfer yasağının başlangıç tarihi olarak 24 Haziran olduğu ifade edildi.

FIFA internet sitesinden duyurdu! İki Süper Lig ekibine 2 dönem transfer yasağı geldi - Resim : 1

FIFA'nın daha önceden de açıkladığı listede transfer yasağı bulunan kulüpler MKE Ankaragücü, Şanlıurfaspor, Ümraniyespor, Menemen FK, Konyaspor, Elazığspor, Adanaspor, Hatayspor, Antalyaspor, Erzurumspor, Sakaryaspor, Fatih Karagümrük, Eyüpspor ve Adana Demirspor gibi kulüpler yer almıştı.

FIFA internet sitesinden duyurdu! İki Süper Lig ekibine 2 dönem transfer yasağı geldi - Resim : 2

SAMSUNSPOR NEDEN CEZA ALMIŞTI?

Samsunspor'a 'haksız fesihler' dolayısıyla verilen 2 dönem transfer yasağı geçen sezon devre arasında İsviçre Federal Mahkemesi tarafından ertelenmiş ve Samsunspor devre arasında 3 yeni oyuncuyu kadrosuna katmıştı. Bu sezon başında kadroda bulunan 5 futbolcusu ile yollarını ayıran ve yeni açıklanan karar neticesinde transfer yasağı ile karşı karşıya kalan Samsunspor, aksi bir karar çıkmadığı durumda 2024-2025 sezonunda yaz ve kış transfer döneminde yeni oyuncu alamayıp, kadrodaki mevcut oyuncuları ile sezon boyu mücadele etmek zorunda kalacak.