Filistinliler adeta kapana kısıldı: IDF, Han Yunus'u vuruyor

İsrail ordusu, Han Yunus’u bombalayacağını açıkladı ve sosyal medya üzerinden vuracağı yerlerin haritasını yayınladı. Filistinlilerden güneye gitmelerini istedi, ancak Filistinlilerin tahliyesini beklemeden hem Han Yunus'u hem de güvenli dediği noktaları bombaladı.

Filistinliler adeta kapana kısıldı: IDF, Han Yunus'u vuruyor

İsrail, Han Yunus’u tahliye emri verdi ve Filistinlilerin kenti terk etmesini beklemeden katliam yaptı. İsrail ordusu, Han Yunus’a Hamas'ın sızdığını iddia ederek sosyal medya hesabından bir harita yayınladı ve bombalanacak bölgeleri işaretledi.

İsrail, Filistinlilerin cep telefonlarına da bilgilendirme mesajı gönderdi ve Han Yunus’un güneyindeki Mevasi Kampı’nı güvenli olarak gösterdi. Göç çağrısında bulundu. Ancak İsrail, geçtiğimiz günlerdeki taktiği izleyerek Filistinlilerin yola çıkmasına fırsat vermeden Han Yunus’u bombaladı. Filistinliler yaralı halde, yürüyerek ya da araçlarıyla kaçmaya çalıştı.

İşgal ordusu, ardından Filistinliler için "güvenli" ilan ettiği Mevasi Kampı’nı vurdu. Katliam sırasında onlarca kişi hayatını kaybetti. O saldırıda yaralananlar, yakındaki hastanelere nakledildi. Gazze'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları, sık sık verilen tahliye emirlerini eleştirerek bunun gıda ve tıbbi malzeme dağıtımında sorunlara neden olduğunu duyurdu.