Hatay, Adana, Mersin, Antalya fokur fokur kaynıyordu. Bu sefer kaynaması sırası Karadeniz'e geçti. Yüzde 100 korkunç bir şey

Küresel iklim değişikliğinin en yoğun etkilediği ülkeler arasında yer alan Türkiye'de daha önce Akdeniz bölgesindeki illerimiz Hatay, Adana, Mersin, Antalya için gelen bir haberin benzeri bu kez ise Karadeniz bölgesindeki illerimiz için geldi.

Hatay, Adana, Mersin, Antalya fokur fokur kaynıyordu. Bu sefer kaynaması sırası Karadeniz'e geçti. Yüzde 100 korkunç bir şey

Türkiye'de hava sıcaklıklarının Afrika etkisiyle bir anda yükselmesi ve sonrasında bir anda düşecek olması zaten meteorolojik kaynakları endişelendiriyordu. 

Meteorolojik kaynaklar son olarak ise deniz suyu sıcaklıklarıyla ilgili gelen verilere bakınca büyük bir telaş yaşadı. 

AKDENİZ ZATEN FOKUR FOKUR KAYNIYORDU

Akdeniz'de Hatay, Adana, Mersin, Antalya kıyılarının zaten zaten fokur fokur kaynadığı bilinirken, bu kez Karadeniz de eklendi. 

Karadeniz'de deniz suyu sıcaklıkları ciddi seviyelere çıkarken, meteorolojik kaynaklardan şu uyarı verildi: 

"Artık alıştınız değil mi anormalliğe bakın denizlerimize şu dönemde su yüzeyi sıcaklığı ortalamadan soğuk olması gerekirken denizlerimiz aksine sıcak özellikle Karadeniz su yüzeyi ortalamadan epey sıcak durumda. Sebebi nedir derseniz küresel ısınma nedeniyle çok ılık seyreden kışların kendisi hatta hemen hemen tüm mevsimler bu vaziyette mevsime göre sıcak seyrediyor hava soğusa bile soğuk dönemler az. Sıcak dönemler fazla oluyor haliyle denizlerimiz soğuyamıyor nereye gidiyoruz diye sorgulamak lazım"