Fransa'da alarm! Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj!

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak Olimpiyat açılış töreninden saatler önce yüksek hızlı demiryolu ağı, aralarında kundaklama eylemlerinin de olduğu "sabotaj saldırılarıyla" hedef alındı. Fransa Ulaştırma ve Spor Bakanlıkları hızlı tren hatlarına sabotaj yapıldığını duyurdu. Basel-Mulhouse Havalimanı'nı bomba alarmı nedeniyle tahliye edildi.

Fransa'da alarm! Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj!

Paris'te 100 yıllık aradan sonra düzenlenen Olimpiyat Oyunları, bugünkü açılış töreniyle resmen başlayacak. Türkiye saatiyle 20.30'dan itibaren başlayacak oyunların açılış töreni, 210 dakika sürecek.

HIZLI TREN AĞINA SABOTAJ SALDIRISI YAPILDI

Oyunlar için Fransa'nın başkenti Paris'te yoğun güvenlik önlemleri alınırken, bu sabah bir sabotaj haberi geldi. Fransız yetkililer, Olimpiyat'ın açılışna saatler kala ülkedeki hızlı tren ağının sabotaj saldırısına uğradığını bildirdi.

AFP haber ajansı, koordineli olduğu kanıtlarla ortaya çıkan sabotajın hızlı tren ağını felç etmeyi hedeflediğini bildirdi.

ÜÇ AYRI HAT KUNDAKLANDI 

Fransız demiryolu şirketi SNCF, üç ayrı hattın kundaklandığını ve yangın çıkarıldığını açıkladı.

SNCF, ülkenin birçok yerinde tren seferlerinin "kötü niyetli kişilerin eylemlerinden" etkilendiğini bildirdi.

800 BİN YOLCU İPTALLERDEN ETKİLENDİ 

Bu sabah itibarıyla başkent Paris ve diğer birçok şehirde hızlı tren seferleri iptal edilmiş durumda, istasyonlarda kuyruklar var. SNCF, halihazırda 800 bin yolcunun iptallerden etkilendiğini bildirdi.

Sabotajın Fransa'nın komşusu Belçika'ya ve Manş Denizi'nin altından Londra'ya giden trenlerde de aksamalar yarattığı ortaya çıktı.

Açıklamada, "yüksek hızlı tren ağını aksatmayı amaçlayan bu büyük saldırının" ardından çok sayıda trenin farklı hatlara yönlendirildiği ya da iptal edildiği aktarıldı.

Demir yolu ulaşımındaki aksaklıklardan etkilenenlere bildirim yapılacağı vurgulanan açıklamada, "İmkanı olan tüm yolcularımızdan yolculuklarını ertelemelerini ve istasyona gitmemelerini rica ediyoruz." denildi.

Olimpiyat süresince Paris'te her an 5 bin polis, asker ve güvenlik devriye gezecek.

SALDIRGANLAR MİNİBÜSLERLE KAÇTI

 Fransa Ulaşımdan Sorumlu Bakan Patrice Vergriete basın toplantısında konuştu ve "Elimizdeki tüm kanıtlar bunun kasıtlı olduğunu açıkça göstermektedir. Zamanlama, özellikle güneydoğu yönünden kaçan insanlarla dolu minibüsler, olay yerinde bulunan yangın çıkarıcı cihazlar. Her şey kundaklamaya işaret ediyor" dedi.

 

BASEL-MULHOUSE HAVALİMANI BOMBA İHBARI NEDENİYLE TAHLİYE EDİLDİ

İsviçre, Fransa ve Almanya'nın birlikte kullandığı Basel-Mulhouse Havalimanı'nı bomba alarmı nedeniyle tahliye etti.

Air France'ın Paris uçağı, bomba uyarısı nedeniyle Mulhouse Havalimanı'nda bekletiliyor.