Fred’li Fenerbahçe keyif veriyor

Sevgili okurlar, Süper Lig’in 3.hafta müsabakasında Fenerbahçe, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli takım açısından maç, rahat geçti denebilir. Fred’in hat-trick yaparak yıldızlaştığı maça Dzeko’nun golüyle birlikte Aliqulov’un kendi kalesine attığı gol eklenince 5-0’lık skor sürpriz olmadı.

FRED VE AKIŞKAN OYUN

Maçı değerlendirecek olursak Fenerbahçe, Fred oyunun kurulumunda etkin rol oynadığı, İsmail Yüksek’in orta sahaya kattığı sertlik ve dinamizmle, Szymanski’nin hızını ve tekniğini kullanınca oyunun kontrolünü ele aldı. Fred’in akışkan oyundaki varlığının Fenerbahçe için ne kadar önemli olduğunu gördük. Hatlar arası bağlantıyı yaptı, gol pozisyonlarının içine girerek gollerini attı. Fred bir kez daha kendisinin Fenerbahçe açısından değerli olduğunu gösterdi.

Ferdi Kadıoğlu’nun gidişi sonrası sol bekte Jayden’in iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum, sağ kanatta Mert Müldür de iyi oynadı. Defansta Çağlar ve Djiku rahat bir maç çıkarırken Livakovic 1-2 pozisyonda iyi durarak kalesini gole kapatmayı başardı.

Tadic yine olması gerektiği yerlerde attığı paslarla gol pozisyonlarının üretilmesini sağlayarak gerekeni yaptı. Fenerbahçe açısından rahat bir maç kazanıldı ve deplasmandan 3 puanla dönülmesi moral oldu.

MOURINHO TÜRK FUTBOLUNA UYUM SAĞLADI

Jose Mourinho'nun da Türk futboluna uyum sağladığını ve nasıl oynanması gerektiğini anladığını düşünüyorum. Geçen haftaki Göztepe maçına göre takımın tempoyu 5-0'a kadar kesmeden devam ettirmesi bunun örneği oldu. 

TURGUT DOMAN VE ONUR ÖZÜTOPRAK

Bu maçta bir parantezi de hakem Turgut Doman ve VAR’daki Onur Özütoprak’a açmak istiyorum. Üç haftadır hata yapan, ikili pozisyonları süzemeyen bir hakem olamaz. Turgut Doman kötü bir hakem olduğunu gösterdi. Faullerde standardı yok, verdiği kartlar yanlış. Nasıl bir ruh haliyle maç yönettiğini çözemedim. Jayden, Djiku ve Fred’e yapılan müdahalelerde penaltı çalmayacaksan Sayın Turgut Doman, bu mesleği bırak ki, başka maçlarda diğer takımların kaderini yakma.

VAR’daki Onur Özütoprak’ı genelde hakem tartışmalarının olduğu her maçta görüyoruz. Süper Lig’de düdük bile çalmamış bir hakem olarak VAR’da hakemin göremediği pozisyonu görüp müdahale etmemesinin yorumunu sizlere bırakıyorum. Umarım VAR’daki gördüklerini sahadaki hakeme iletip gereğini yapar.  Eğer böyle devam edecekse VAR'da boşuna yer işgal etmeyip işini doğru yapacaklara yer açsın.