Gabriel Sara ve Yunus Akgün olmasa!

Sevgili okurlar, Galatasaray milli maç arası Süper Lig’in 8.haftasında Alanyaspor ile karşılaştı. Kasımpaşa ve RFS maçındaki üst üste beraberliklerden sonra bu maçın önemi artmıştı. Galatasaray 20.dakikadan itibaren oyunu Alanyaspor yarı alanına yıktı ve aradığı golü buldu. Orta sahayı ve takımı yönlendiren Sara, defansın arkasına harika bir koşu yapan Yunus Akgün’ü topla buluşturunca gol de geldi. Yunus artan performansını golle süsledi.

İkinci yarıda Galatasaray 2 büyük gol şansı bulsa da bunları gole çeviremedi. Büyük takımsanız evinizde bulduğunuz pozisyonları maç 1-0 iken atmanız gerek. Yoksa tartışmalı da olsa Serdar Dursun’un son anlarda kaçırdığı pozisyonda top kaleyi bulsa maç 1-1 olacaktı.  

BARIŞ ALPER GERİYE GİDİYOR

Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz, Mertens ve Icardi, iyi bir maç çıkaramadı. Özellikle Barış Alper Yılmaz’ın her geçen maç geriye gittiğini görüyoruz.

HER MAÇ YILDIZLAR SAHNE ALAMAZ

Sarı-kırmızılı takımın daha dominant ve bir plan içinde oynaması gerek. Futbol bir takımı oyunudur. Her maç Yunus Akgün, Gabriel Sara ve Osimhen’in sahneye çıkıp maçı çevirmesini bekleyemezsiniz. Futbol da şans sizi bir yere kadar ayakta tutar ama bu şans aleyhinize olursa zor bir sürece girersiniz.

OKAN BURUK SAKİN KALMALI

Bir parantezi de teknik direktör Okan Buruk’a açmak istiyorum. Okan Hoca çok stresli, her hakem kararına itiraz eder duruma geldi. Biraz sakin olmalı ve lider gibi davranmalı. Bu hareketleri bir yerde takımı da etkiler. Milli ara dönüşü Tottenham, Beşiktaş ve Elfsborg maçları oynanacağı için Okan Hoca’nın milli arada kendini toplaması ve takıma bir ivme katması şart.