Galatasaray doğru oyunuyla Fenerbahçe’yi yıktı

Sevgili okurlar, Süper Lig’in 6.haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. İki güçlü takımın beklenildiği kadrolarla sahaya çıktı. Fenerbahçe hızlı başlasa da ilk gol Galatasaray’dan geldi. Lucas Torreira’nın uzaktan çektiği şut Livakovic’in sırtına çarpıp ağlarla buluştu. Top bazen kaleye girmek istiyorsa giriyor, bu pozisyonda bunun bir örneği oldu.

Fenerbahçe golü ararken kalesinde 2.golü buldu. Osimhen’in asistinde Mertens skoru 2-0 yaptı. İlk yarıda Fenerbahçe gol arasa da o gol gelmedi. İkinci yarının başında Jose Mourinho doğru bir hamle yaparak ilk yarıda iyi oynamayan İsmail Yüksek’in yerine Amrabat’a şans verdi, bence Tadic’in yerine İrfan Can’ın da oyuna girmesini beklerdim ama Mourinho beklenmedik şekilde onu oyunda tuttu.

3 PASLA GOL YİYEMEZSİNİZ

Fenerbahçe ikinci yarıda baskını artırmışken dağınık defansın içinde taç atışını da sayarsak 3 pasla gol yedi. Sara’yı da tebrik etmek lazım, çok net bir vuruş yaptı. Böyle bir derbide bu kadar kötü bir defans yapıp gol yiyemezsiniz.

MOURINHO ATEŞE BENZİN DÖKTÜ

61.dakikada Dzeko’nun penaltısıyla gelen gol ise Fenerbahçe için bir anlam ifade etmedi. Maçı Galatasaray rahat bir şekilde kazandı. Mourinho’nun maça hamleleri de Galatasaray’ın rahat bir galibiyet almasına katkı sağladı. Özellikle Djiku’nun yerine En-Nesyri’nin oyuna dahil olması ve orta sahaya canlılık katan Amrabat’ın defansa geçmesiyle orta sahanın Fred ve Szymanski’ye bırakılması kötü bir karar oldu. Galatasaray daha dikkatli olsaydı Yunus Akgün ve Osimhen’in girdiği pozisyonlarla tarihi bir skor olabilirdi.

FENERBAHÇE NEDEN KAYBETTİ?

Fenerbahçe, maç içinde oyunu daraltamadı. Galatasaray istediği gibi top yaparken oyunun kurulumunu yapan Gabriel Sara ve Lucas Torreira üzerine baskı yapılmadı. Yenilen 2.golde Toreira’nın Fenerbahçe ceza sahası içinde Sara ile paslaşarak golü atması bunun örneği.

Sağ kanatta Tadic, orta sahada Fred ve İsmail gerçekten çok kötü oynadı. Defansta Mert Müldür felaket bir oyun ortaya koydu. Eminim Osayi olsaydı Mourinho, bir dakika beklemeden Mert’i ikinci yarının başında oyundan alabilirdi. Sahada iyi oynayan bir isim var mıydı? Maximin’in elinden geleni yaparak ataklarda öne çıktı, diyebilirim. Dzeko’nun da iyi mücadele ettiğini düşünüyorum

GALATASARAY NASIL KAZANDI?

Galatasaray orta sahada iyi pas yaparken sahaya da iyi yayıldı. Fenerbahçe’nin hatlar arası bıraktığı boşluğu hızlı oyuncuları Sara ve Yunus Akgün ile hızlı geçti. Takım ayağa paslarla sakin kalarak oyunun kurulumunu Sara’ya verdi. Mertens de 3.bölgede takımın ataklarını şekillendiren isim oldu. Defansta Davinson Sanchez ve Abdülkerim ikilisi iyi bir maç çıkardı. Sol bekte Jakobs, gerçekten iyi mücadele etti. Maçın yıldızı kim, sorusunun cevabına Sara diyebiliriz. Takıma alıştıkça daha çok katkı sağlayacaktır.

Okan Buruk’u tebrik ediyorum, takımını maça iyi hazırladı ve Fenerbahçe karşısında net bir galibiyet elde etti. Üzerindeki kara bulutları büyük ölçüde dağıttı ve şimdiden en yakın rakibi Fenerbahçe’ye 5 puan fark attı.

Galatasaray kendisini daha da geliştirmeye, Fenerbahçe ise neden kaybettiğine odaklanmalı. Bu maç bir kırılma maçıydı ve Galatasaray 3 puanı cebine koydu.