Galatasaray rüzgârı arkasına aldı

Sevgili okurlar, Galatasaray Fenerbahçe derbisi galibiyeti sonrası Yunan ekibi PAOK ile UEFA Avrupa Ligi’nde karşı karşıya geldi. Galatasaray’ın derbi sonrası nasıl bir performans vereceği ise merak konusuydu. Teknik direktör Okan Buruk, derbi ilk 11’ini PAOK maçında da oyuna sürerek doğru bir hamle yaptı.

Galatasaray üstün oynadığı maçı beklendiği üstün bir oyunla 3-1 kazandı. Futbolcuları değerlendirecek olursak  Gabriel Sara, Jakobs yavaş yavaş sisteme adapte olurken Osimhen kalitesini göstermeye devam ediyor. Davinson Sanchez’in ilk 11’e dönüşüyle Galatasaray’ın savunmadan çıkışları ve ön alan baskısı da arttı. Ayrıca Abdülkerim Bardakcı da performans olarak eskiye dönüşün sinyallerini veriyor. Torreira her zamanki gibi orta sahada ne kadar önemli bir güç olduğunu gösteriyor. Mertens Galatasaray’ın oyun aklı olduğunu her fırsatta hissettirdi.

YUNUS AKGÜN FORMAYI KAPTI

Bir parantezi de Yunus Akgün’e açmak gerek. Kerem Aktürkoğlu’nun gidişi sonrası formayı kaptı ve performansının her gün üzerine koyuyor. Formunu devam ettirirse ilk 11’in değişmezlerinden olacak.

OSIMHEN BİR GOL ATSA DEVAMI GELECEK

Victor Osimhen, futbola ne kadar aç olduğunu isteği ve oyun arzusuyla gösteriyor. Aynı zamanda iyi bir takım oyuncusu olduğunu da Yunus Akgün’e yaptığı asistten görebiliriz. Cristiano Ronaldo’nun da “Goller ketçaba benzer, dökülmeye başladığında devamı gelir” dediği gibi Osimhen bir kez ağları bulduğunda gollerine devam edecektir.

ICARDI BİLDİĞİMİZ GİBİ

Mauro Icardi ise bildiğimiz gibi. Kısa süre oyunda kalsa da kalitesini gösterip tek vuruşla golü yaptı. İlerleyen haftalarda Osimhen ve Icardi’nin aynı anda sahada olduğu Galatasaray’ın neler yapacağını merak ediyorum.

En büyük tebriki Okan Buruk hak ediyor. Takımını maça iyi hazırladı, futbolcuların performansı artıyor. Taraftarın desteğini de arkasına alarak ilerliyor.