Galatasaray terlemeden 3 puanı aldı

Sevgili okurlar, Galatasaray Süper Lig 3.hafta erteleme maçında Gaziantep FK’yı ağırladı. Sarı-kırmızılı takımın derbi öncesi çıkacağı maç önemliydi. Galatasaray maçı istekli ve arzulu başladı. Sağ kanatta Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan, Gaziantep FK’nın sol kanadını zorladı ve ilk gol Barış Alper Yılmaz’dan geldi.

Galatasaray baskısını artırırken Gaziantep FK geride bırakılan boşluklarda pozisyon aramaya çalışsa da başarısız paslar nedeniyle istenilen ataklar yapılamadı.

YUNUS’UN PERFORMANSINI ARTIRMASI GEREK

Galatasaray ikinci golü de Yunus Akgün ile buldu. Kerem’in gidişi sonrası ilk 11 şansı bulan Yunus, iyi bir performans ortaya koydu. Ancak Yunus’un ilk 11’de kalıcı olması için daha iyi oynaması gerekiyor. Bunun yanında sol bekte Berkan Kutlu, iyi bir mücadele ve efor ortaya koydu. Görev adamı olduğunu bir kez daha gösterdi. İlk yarının sonlarında bir topu kontrol edememesi sonrası Mertens’in ateşlemesiyle tribünlerin onu desteklemesi dikkat çeken bir andı.

DOĞRU DEĞİŞİKLİK GOL GETİRDİ

İkinci yarıda Okan Buruk, Mertens ve Yunus’un oyundan düşmesi sonrası doğru hamleler yaparak Kerem Demirbay ve Yusuf Demir’i oyuna sürdü. Nitekim Kerem’in kazandığı top sonrası maçın iyilerinden olan Barış Alper Yılmaz’ın asistinde Michy Batshuayi topu boş ağlara gönderdi.

Bu maç özelinde Galatasaray’ın ilk yarıyı iyi oynadığını ikinci yarıda ise kendisini yormadan maçı rölantide götürdüğünü söyleyebiliriz. Derbi öncesi kazanılan 3 puan Galatasaray adına önemliydi. Bakalım derbide nasıl bir Galatasaray izleyeceğiz.