Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe’yi deplasmanda 2-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Sarı-kırmızılı takım rotasını lige çevirdi.
Süper Lig’de Fenerbahçe’nin 3 puan önünde lider bulunan Galatasaray, kalan 8 maçın sonunda şampiyon olmayı hedefliyor.
Bunun yanında Galatasaray’da kadro yapılanması başlarken teknik direktör Okan Buruk, 2 futbolcusunun satılmasını istedi.
ELIAS JELERT SATILACAK
Bu isimlerden biri sezon başında Danimarka ekibi Kopenhag’tan 9 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen 21 yaşındaki sağ bek Elias Jelert oldu. Uygun teklif gelirse Jelert elden çıkarılacak.
Transfermarkt’a göre piyasa değeri 7.5 milyon euro olarak gösterilen Jelert, bu sezon Galatasaray’da 33 maçta 1125 dakika süre alırken 1 asist yaptı.
JAKOBS SATILACAK
Galatasaray’da gözden çıkarılan bir diğer isim ise yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 24 maçı kaçıran Jakobs olacak. 1 milyon euro kiralama bedeliyle kadroya katılan ve 8 milyon euro zorunlu satın alma maddesi sezon sonunda devreye girecek olan Jakobs satılacak.
Transfermarkt’a göre piyasa değeri 7 milyon euro olarak gösterilen 25 yaşındaki Senegalli sol bek bu sezon 16 maça çıkarken 1 asist yaptı.