Galatasaray’ın baskın oynaması şart!

Sevgili okurlar, Süper Lig’in 2.haftasında Konyaspor ile Galatasaray karşılaştı. Okan Buruk Hatayspor maçının ilk 11’inden farklı olarak orta sahada Kerem Demirbay’ın yerine Gabriel Sara, sol bekte zorunlu olarak Köhn’ün yerine Dubois, Ziyech’in yerine ise Kerem Aktürkoğlu’na şans verdi.

 İlk yarıda dikkat çeken isimlerden biri hareketli oyunuyla Kerem Aktürkoğlu oldu, dar alandan hızını kullanarak çıkan Kerem, Galatasaray’ın hücumlarındaki baş aktör oldu. Torreira da orta sahada kazandığı toplarla dikkat çekti. Yeni transfer Gabriel Sara’nın hazır olmadığı ve takımın oyununa yabancılık çektiğini gördük. Icardi çok fazla toplu bulaşamasa da ilk bulduğu pozisyonda Kerem Aktürkoğlu’na golü attırdı.

KÜÇÜK HATALAR SONUCA ETKİ EDER

Kerem Aktürkoğlu golü atsa da çevre kontrolü yapmadan sağ kanada gelen topun dışarı çıkmasını beklese de Konyasporlu futbolcu takibiyle topu ortaladı ve Oğulcan Ülgün golü attı. Kerem gibi bir oyuncunun böyle ezber hareketlere başvurmaması gerekiyor. Çünkü futbolda küçük hatalar bazen burada olduğu gibi sonucu tayin edebiliyor.

BARIŞ ALPER YILMAZ SAHNEDE

Galatasaray’da ikinci yarıda iyi bir mücadele koyan isimlerden olan Barış Alper Yılmaz ceza sahası içinde girdiği pozisyonu yoktan var ederek 3 puanı kazandıran golü attı. Barış’ın varlığı Galatasaray’ın hücum ve defansı açısından çok önemli. Birçok pozisyonda forma giyebiliyor olması da Okan Buruk’un maç içindeki oyuncu değişikliği opsiyonlarını artırıyor.

TRANSFER GEREK

Galatasaray kazandı ama oyun olarak baskın değildi. Bu takıma iyi bir sol bek, Mertens’in yerine oynayabilecek bir on numara ve kanat oyuncusu alınması şart. Transfer döneminin bitmesine az kaldı, yönetime bu süreçte büyük iş düşüyor.

HAKEMLERE KISA BİR UYARI

Bir parantez de hakemlerimize açmak istiyorum. Henüz 2.hafta bitmeden verilmeyen sarı kartları konuşmaya başladık. Gördüğünüzü çalın, gerektiğinde kartınıza başvurun. Çünkü bu kartlar ilerleyen haftalarda takımların geleceğini etkileyecek. Bunu geçen yıl yaşadık, yine yaşamayalım.

 Ayrıca geçen sene uygulanan yabancı VAR sisteminin bu sezon da uygulanması taraftarıyım. Saha içindeki hakemler kadar şimdiden VAR hakemleri de hata yapıyor. Bu hataları minimum seviyeye indirmek TFF yönetimini de rahatlatacaktır.