Galeria Sitesi depremde 89 kişiye mezar olmuştu! Ankara'da yakalanan Sedat Eser hakkında yeni gelişme

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan ve 89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi'nin müteahhidi Sedat Eser, Ankara'da yakalandı. Eser, ifadesi alındıktan sonra tutuklandı.

Galeria Sitesi depremde 89 kişiye mezar olmuştu! Ankara'da yakalanan Sedat Eser hakkında yeni gelişme

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde kentin ilk AVM'si olarak 1999'da hizmete giren, 4 katı alışveriş merkezi olup, 8 katı da 128 daireden oluşan 4 bloklu Galeria Sitesi'nin bir bloğu, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olmuştu. 

Galeria Sitesi depremde 89 kişiye mezar olmuştu! Ankara'da yakalanan Sedat Eser hakkında yeni gelişme - Resim : 1

SORUŞTURMALAR SÜRÜYOR
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının, kentte yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma, "Deprem Soruşturma Bürosu"nda görevli bir cumhuriyet başsavcı vekili ve üç savcı tarafından sürdürülüyor.

MÜTEAHHİT ANKARA'DA YAKALANDI
Olayda 89 kişi yaşamını yitirirken, 22 kişi de yaralanmıştı. "Olası kasıtla birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan aranan Galeria Sitesi'nin müteahhidi Sedat Eser Ankara'da yakalandı. 

Galeria Sitesi depremde 89 kişiye mezar olmuştu! Ankara'da yakalanan Sedat Eser hakkında yeni gelişme - Resim : 2

SEDAT ESER TUTUKLANDI 
Hakkında "olası kastla birden fazla kişiyi öldürmek ve yaralamak" suçundan yakalama kararı bulunan Eser'in emniyetteki işlemleri tamamlandı. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) ifadesi alınan Eser, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.