Gediz Nehri'nde yaşanan balık ölümlerinin nedeni ortaya çıktı! Tüm dünyayı vuran felaket onları da vurdu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinden geçen Gediz Nehri'nde yaşanan toplu balık ölümlerinin gerçek nedeni sonunda ortaya çıktı. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün daha da ciddi bir duruma gelen kuraklığın vurduğu Gediz Nehri'nde etkili olan kuraklık ve yağışların azlığı gibi nedenlerin vurduğu nehirde toplu balık ölümlerinin gerçekleştiği ortaya çıktı.

Gediz Nehri'nde yaşanan balık ölümlerinin nedeni ortaya çıktı! Tüm dünyayı vuran felaket onları da vurdu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yer alan Gediz Nehri'nde yaşanan toplu balık ölümlerinin nedeni sonunda ortaya çıktı. Kuraklık ve yağışların azlığı gibi nedenlerin vurduğu nehirde, havasız kalan yüzlerce balığın can verdiği tespit edildi.  

YÜZLERCESİ PEŞE PEŞE ÖLDÜ

Gediz Nehri'nin Manisa'nın Turgutlu ilçesinden geçen bölümünde yaşanan toplu balık  ölümlerinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından bölgedeki ölü balık ve nehir suyundan numuneler aldı. Ekiplerin ilk incelemesinde yağış yetersizliği nedeniyle akış düzeni bozulan nehirdeki oksijen seviyesinin azaldığı, bunun balık ölümleri ve kötü kokuya neden olduğu belirlendi.

Daha önce de bazı gruplar tarafından hedef gösterilerek asılsız suçlamalarla karşı karşıya kalan bölgedeki biyogaz tesisinden nehre atık su veya sıvı gübre akışı tespit edilmedi.

 

Gediz Nehri'nde yaşanan balık ölümlerinin nedeni ortaya çıktı! Tüm dünyayı vuran felaket onları da vurdu - Resim : 1