Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tv100'de: Barınma sorunu Türkiye'de asla yok

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. Yurtlarda barınma sorunu hakkında konuşan Bakan Kasapoğlu, "Barınma sorunu Türkiye'de asla yok. Dünyanın en iyi, en güçlü, en geniş kapasiteli yurt sistemi Türkiye'de" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Kasapoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları:

GENÇLERLE AK PARTİ ARASINDA MESAFE VAR MI?

Muhaletin "AK Parti'nin gençlerle arası açıldı" iddilarına yanıt veren Bakan Kasapoğlu, "Algı çalışmaları hep var oldu hep var olacak. Biz hep sahadayız ve sahada böyle bir mesafenin olmadığını görüyoruz. Gençlerle aramızda mesafe yok çok güzel bir bağımız var. AK Parti'nin kuruluş amaçalrından biri genç odaklı siyaset anlayışı ve hizmet anlayışıdır. Gençlerin önündeki engelleri kapatan partidir AK parti.

Bilgiyi esas alan ve bilgi odaklı bir partiyiz. Gençlere gücen bizde sadece laftan ibaret değil. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın kurduğu 2018 yılı kabinesi Türkiye Cumhuriyet tarihinin en genç kabinedir.

Gençlerin önündeki engeli kaldıran da AK Parti, 18 yaş kararı alınana kadar muhalefetin söylemlerini, Cumhurbaşkanımızın söylemlerine açın bakın. Araştırmalarımız muhalefetin dahi güçlü olduğu bölgelerde gençlik oylarının AK Parti lehine yoğun olduğunu gösteriyor.

Gençlerimizin her birini birey olarak görüyoruz. Onların fikir dünyası bizim için çok önemli, onu zenginleştirmek adına gayret gösteriyoruz. Gençlerin siyasette olmasını önemsedik onun için 18 yaş Türkiye’de bir devrimdir. Gençleri kimse istismar edemez.

Gençlerimizin her alanda donanımlı olmasını istiyoruz onun için nerede rekabet üstünlüğü olan ülke varsa onu oradan kazanmayla kaçma konusunu karıştırmamak lazım, ‘kaçmak’ ifadesi istismar aracı olarak kullanılan bir ifadedir" dedi. 

Z KUŞAĞI KAVRAMINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Kategorize etmeye karşıyım, gençler de bundan haz etmiyor. Asıl olan gençlerin her birini ayrı bir dünya olarak algılamak, ruh dünyasıyla, fikir dünyasıyla onları özel olarak değerlendirmek.

"GENÇLERİN TÜKETİCİ DEĞİL ÖNCÜ OLMASINI İSTİYORUZ"

Teknolojinin, dijital alanın en güçlü şekilde değerlendirilmesi taraftarıyım ama bağımlılık teşkil edecek yönüne de karşıyım. Dijital alanla ilgili yeni bağımlılık türleri var. Gençlerimizin bu alanda tüketici değil öncü olmasını istiyoruz. 

GENÇLER İÇİN MÜJDELER AÇIKLANACAK MI? 

Gençler bizim önceliğimiz, talepleri en rasyonel biçimde değerlendirildi. Türkiye, Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında artık ve sonraki süreçte gençlerimizle çağın önünde bir anlayışla yola devam edeceğiz.

2022 yılını ‘Genç Katılımı’ yılı olarak ilan ettik. Süreçlerin en başında gençlerle yola çıkalım ve işin mutfağında da gençler olsun. Birlikte yönetiyoruz artık. Gençlerin Bütçesi Gençlerde adlı bir çalışma yaptık, bütçeyi gençlere sorduk. Barınma sorunu Türkiye'de asla yok.

Katılımcı ruhtan bahsediyorum ve bunu güçlendirmeye devam edeceğiz. Karar mekanizmalarından, uygulama ve denetim mekanizmalarına kadar gençlerin var olması bizim en önemli çalışma prensibimiz.

YURTLARDA BARINMA SORUNU VAR MI?

Asla yok, o da bir manipülasyon ifadesi. Gençler seyahat ettiler ve 300 binden fazla genç yaz boyu yurtlarımızda kaldı. 18-25 arası olarak belirledik önce sonra 30’a çıkardık. 3 gün limit koymuştuk, 5'e çıkardık.

Bu yıl bir rekor kırdık %98 tüm büyükşehirler şu an herkes yerleşti. Şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir’de boş yataklarımız var. İstanbul’da 2 binden fazla, Ankara’da 4 binden fazla boş yatağımız var.

Bu yıl 430 bin talep aldık. Türkiye genelinde %98 doluluk oranımız var, yurt yatak kapasitesini 180 binlerden, 850 bine getirdik. Yurt noktasında rakamların hepsi gayet net bir şekilde ortada.

Dünyanın en iyi, en güçlü, en kapasiteli yurt sistemi Türkiye’de ve sadece yurt değil, ikinci bir yuva, yaşam alanı. Yemekleri özel sektörle denetliyoruz, Yurt Müdürlükleri, İl Müdürlükleri denetliyor, ben denetliyorum.

Barınma sorunu Türkiye'de asla yok. Dünyanın en iyi, en güçlü, en geniş kapasiteli yurt sistemi Türkiye'de.

KIŞ KAMPINA DAVET

Kış kapına katılmak isteyenlere sizin vesilenizle bildiriyorum. Sosyal medyadan paylaşacağız. Her yıl kamp düzenliyoruz bu yıl 30 Ocak – 3 Şubat arası olacak. Çok talep oldu, sizin vesilenizle bu ilanı güncelliyoruz. Kış kampına katılmak isteyenler sosyal medya adresinden duyuracağız, başvuramamış arkadaşlar başvurabilirler.

FUTBOLDA 'VAR' TARTIŞMALARI

Futbol devasa bir oluk. Sadece iki takımı temsil etmiyor, o ülke sınırları içerisindeki insanları da ilgilendiriyor. Ekonomik yapısıyla da önemli bir endüstri. Bizim artık daha da güçlenmiş durumda o yüzden olayları bu açıdan değerlendirmek daha sağlıklı olur.

Kaygı ortamından güven ortamına geçmek lazım. Burada herkese görev düşüyor. Hakem yetiştirme konusunda federasyonun büyük çabaları var. Türkiye’nin müthiş bir potansiyeli olduğunu bilmek lazım yeter ki bu alanda adımlar atalım.

SPORDA ŞİDDET YASASI

Türkiye, sporla ilgili mevzuat çalışmalarında önemli devrimleri gerçekleştirdi. Spor kulüplerini, federasyonları kanundan ayrı tutamazsınız, 1945’ten beri bu konuşuldu ve geçtiğimiz yıl çıkardık, Türkiye artık kulüpleriyle federasyonlarıyla özel bir kanuna sahip.

ANKARA STADYUMUNA NE ZAMAN KAVUŞACAK? 

Bu yıl içerisinde kavuşacak, yıl sonu muhtemel ama onu yıllandırma noktasında ilgili yüklenicilerle irtibat halindeyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın, TOKİ’nin ve Cumhurbaşkanımızın çok büyük katkısı var.