Gökyüzünde ışık hüzmesi merak uyandırdı! Birçok ilde görüldü

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde akşam saatlerinde gökyüzünde ortaya çıkan ışık huzmesi, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Karabük gibi birçok ilde görenleri heyecanlandırdı. Türkiye Uzay Ajansı da "Bu gece ülkemizin çeşitli yerlerinde görülen meteor heyecana neden oldu" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin birçok bölgesinde akşam saatlerinde gökyüzünde görülen parlak ışık kütlesi aşağıya doğru inerek kayboldu.

Gökyüzünde ışık hüzmesi merak uyandırdı! Birçok ilde görüldü - Resim : 1

Görenlerin şaşkınlık içinde izlediği anları bazı vatandaşlar cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı. Görüntünün bir göktaşına ait olabileceği iddia edildi.

Gökyüzünde ışık hüzmesi merak uyandırdı! Birçok ilde görüldü - Resim : 2

İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bartın, Zonguldak ve Karabük gibi birçok ilde ışık hüzmesini fark edenler cep telefonlarına sarıldı.

Gökyüzünde ışık hüzmesi merak uyandırdı! Birçok ilde görüldü - Resim : 3

Türkiye Uzay Ajansı, "Bu gece ülkemizin çeşitli yerlerinde gökyüzünde görülen meteor heyecana neden oldu. Meteorların atmosferden girişi sırasında oluşan renkler; meteorun kimyasal bileşimi, hızı ve Dünya atmosferinde bulunan gazlar gibi birkaç faktöre bağlı olarak farklılık göstermektedir" açıklamasında bulundu.

Gökyüzünde ışık hüzmesi merak uyandırdı! Birçok ilde görüldü - Resim : 4

Türkiye'nin birçok bölgesinden görülen meteorun saçtığı ışıklar, Ankara'dan da gözlemlendi. Işığı gören vatandaşlar cep telefonu ile o anları kaydetti. Meteorun saçtığı renkli ışıklar, bir süre sonra gözden kayboldu.

Gökyüzünde ışık hüzmesi merak uyandırdı! Birçok ilde görüldü - Resim : 5