Google sahte siteleri böyle bitirecek! "Mavi tik" için test başladı

İnternet arama sonuçlarıyla ilgili Google yeni bir düzenlemeye gidiyor. Buna göre aramalarda belirli şirketlerin yanında aynı sosyal medya platformlarında olduğu gibi onay işaretleri görülecek. Düzenlemenin hayata geçmesiyle sahte sitelerin neden olduğu mağduriyetlerin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Google sahte siteleri böyle bitirecek! "Mavi tik" için test başladı

İnternetteki arama sonuçları listelemesinde çıkan güvenilir marka ve platformları takit eden sahte siteler, hem kullanıcılara hem de markalara büyük zararlar verebiliyor.

TEST SÜRECİ BAŞLADI

Google, mağduriyetlerin artması sonucu yeni bir düzenlemeye gidiyor. CNBC-e’nin haberine göre Google’ın sözcüsü, bu tür sahte sitelere karşı kullanıcıları korumayı amaçlayan bir deneme sürecinde olduklarını belirterek bir açıklamada bulundu.

“Çevrimiçi alışveriş yapanların güvenilir işletmeleri tanımasına yardımcı olmak için düzenli olarak yeni özellikler deniyoruz. Şu anda belirli işletmelerin yanında onay işaretleri gösteren küçük çaplı bir test yürütüyoruz”

"MAVİ TİK"LE EK GÜVENLİK SAĞLANACAK

Dolandırıcılık amaçlı içerikleri engellemek için otomatik sistemler kullanan Google,  yüzde yüz sonuç alamazken yeni devreye sokacağı özellikle sahte sitelere karşı ek bir güvenlik katmanı sağlama amacında.

Google'dan yeni özelliği geniş çapta kullanıma tam oalrak ne zaman açacağı konusunda net bir açıklama yapmadı.