GSS Borcu nedir? GSS Borcu nasıl sorgulanır! 1 Ocak'tan sonra ne olacak

Genel Sağlık Sigortası olarak adlandırılan hizmetten dolayı T.C. kimlik numaraları üzerinde borç bulunan vatandaşların 1 Ocak'tan itibaren sağlık hizmetlerinden faydalanamayacağı açıklandı. Peki GSS borcu nereden sorgulanır?

GSS Borcu nedir? GSS Borcu nasıl sorgulanır! 1 Ocak'tan sonra ne olacak

Genel Sağlık Sigortası, vatandaşların işsiz olduğu dönemde sağlık hizmetlerine devam edebilmesi adına devlet tarafından yapılıyor. 

Vatandaşların bu borcun çıkmasını önlemek adına herhangi bir gelirlerinin olmadığını gösteren beyanneme ile bulundukları ilçenin kaymakamlığına başvurmaları gerekiyor. 

Peki 1 Ocak hakkında gelen haber ne? 1 Ocak'tan sonra ne olacak? Vatandaşlar sağlık hizmetlerinden faydalanamayacak mı? 

Türkiye'de 9 milyondan fazla kişi GSS kapsamında bulunuyor ve brüt asgari ücretin yüzde 3'üne karşılık gelen tutarda, aylık prim ödemeleri gerekiyor. GSS tutarı 2024 yılı için aylık 600 lira olarak belirlenmişti. Prim ödeme gücünün olmadığını beyan eden kişiler ise gelir testi yaptırarak, prim ödemeden sağlık hizmeti alabiliyor.

 Eğer düzenleme yapılmazsa 1 Ocak itibariyle sosyal güvencesi olmayan ve GSS borcu olan kişiler uygulamadan yararlanamayacak.

GSS SORGULAMA NEREDEN YAPILIYOR?

E-Devlet platformuna giriş yaparak "GSS Sorgulama" sayfasına ulaşmak mümkün. GSS Sorgulama kısmından mevcut tescil bilgilerini ve borçlar görülüyo