Güvensiz ürünlere geçit yok: 1912 firma denetlendi

Ticaret Bakanlığı, “güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans” ilkesiyle denetimlerini sürdürüyor. Bin 192 firma daha denetlendi ve mevzuata uymayanlara ceza yağdı.

Güvensiz ürünlere geçit yok: 1912 firma denetlendi

Ticaret Bakanlığı, yılın ilk 6 ayında güvensiz ürünlere geçit vermedi. Bin 912 firmada 3 bin 370 ürünü denetledi. Güvensiz ürünleri piyasaya arz edenlere 12 milyon 695 bin 594 lira idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada denetimleri duyurdu. Tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri, oyuncak ve deterjan gibi ürünlere yönelik denetimlerin yapıldığı bildirildi. Amaç, tüketicinin sağlık ve güvenliğinin korunmasıydı. Denetimlerde özellikle hassas tüketiciler olarak değerlendirilen bebek ve çocuklara yönelik ürünlere odaklanıldı.

Ticaret Bakanlığı açıklamasında, “2024’ün ilk 6 ayında 1912 firmada, 3 bin 370 parti ürün denetlenmiştir. 12 milyon 695 bin 594 lira idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca ülke genelinde rehberlik faaliyetleri kapsamında 2 bin 438 firmada mevzuata uyum konusunda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilmiştir,” ifadelerine yer verdi.

Bakanlık, denetimlerin süreceğini de vurguladı ve “güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans” ilkesinin benimsendiğini belirtti.