Hadise'den Instagram'a erişim engeline tepki

Instagram uygulamasına gelen erişim engeli beşinci gününde devam ederken bir tepki de şarkıcı Hadise'den geldi. Hadise, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yasaklara, kısıtlamalara ve özgürlüklerin engellenmesine karşı olduğunu belirtti. Ünlü şarkıcı, bu tür uygulamaların özgürlüklere zarar verdiğini vurguladı.

Hadise'den Instagram'a erişim engeline tepki

Ünlü şarkıcı Hadise, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşım ile dikkat çekti.

'Esas Oğlan' dizisiyle oyunculuğa da adım atarak gündemden düşmeyen isim, bu kez Instagram'a erişim engeline gösterdiği tepkiyle konuşuyor. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan kararla erişime kapatılan Instagram'a ilişkin paylaşımda bulunan Hadise, şu sözleri paylaştı:

"Yasaklara, kısıtlamalara ve özgürlüklerin engellenmesine hep karşıydım ve hep karşı olacağım! Getirilen erişim yasağının kaldırılmasını diliyorum."

NE OLMUŞTU?

BTK, 2 Ağustos'ta sosyal medya platformu Instagram'a erişimi engelledi. Yapılan açıklamada "Katalog suçlarına uymadığı gerekçesiyle erişime kapatıldı" ifadelerine yer verildi.

Erişim engelinin Tahran'da öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'ye yönelik paylaşımların platformdan kaldırılması nedeniyle alındığı ileri sürüldü.

Instagram'a erişim yasağı tüm tepkilere rağmen sürerken Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu,  "Aşama kaydettik, talepler yerine getirilince açıklacak" dedi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da "Herkes kurallara uyacak" açıklaması yaptı.