Hakkari Belediyesi'ne kayyum! DEM Partili belediye başkanı gözaltına alındı

Hakkari’nin DEM’li Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'in kayyum olarak atandığını duyurdu.

Hakkari Belediyesi'ne kayyum! DEM Partili belediye başkanı gözaltına alındı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

BELEDİYE BAŞKANI VAN'DA GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri belediye binasında arama yaparken, Van'da olduğu tespit edilen DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Akış'ın işlemler için Hakkari'ye götürüleceği öğrenildi.

DEM PARTİLİLERİN BELEDİYEYE GİRİŞİNE İZİN YOK

Öte yandan Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri de belediye binası çevresinde güvenlik önlemi aldı. Belediye binasının önüne gelerek içeri girmek isteyen DEM Partililere polis izin vermedi.

YÜRÜYÜŞ VE EYLEMLER YASAKLANDI

Hakkari Valiliği, il genelinde 'eylemlerle saldırı olaylarının önüne geçmek' için yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi gibi her türlü protestoları 10 gün süreyle yasakladı.

SEÇİMİ AZ FARKLA KAZANMIŞTI

Hakkari'de 31 Mart 2024'te gerçekleştirilen yerel seçimlerde yarış DEM Parti ve AK Parti arasında geçmiş; DEM Parti yüzde 48,92 oy oranıyla sandıktan birinci parti olarak çıkmıştı. AK Parti'nin adayı İsmet Ölmez ise 46,58 oy oranıyla ikinci olmuştu.