Hakkari'de 3 bin 980 rakımlı Cennet ve Cehennem Vadisi'nde zorlu tırmanış

Hakkari'ye bağlı Yüksekova ilçesinde yer alan 3 bin 980 rakımlı Cennet ve Cehennem Vadisi'ne giden 10 kişilik dağcı grubu, oldukça zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Ekip, mevsim şartlarının elvermesi halinde zorluk derecesi aynı olan 4 bin 111 rakımlı Suppa Durek, 3 bin 764 rakımlı Samdi Dağı ve 3 bin 904 rakımlı Kisare zirvesine tırmanmayı planlıyor.

Hakkari'de 3 bin 980 rakımlı Cennet ve Cehennem Vadisi'nde zorlu tırmanış

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği üyeleri, her hafta olduğu gibi bu hafta da bölgenin saklı güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor.

Hakkari'de 3 bin 980 rakımlı Cennet ve Cehennem Vadisi'nde zorlu tırmanış - Resim : 1

ZORLU BİR TIRMANIŞ 

Sabah saatlerinde Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya gelen 10 kişilik grubun bu haftaki rotası, Cennet ve Cehennem Vadisi oldu. 10 dağcı, zorlu bir tırmanış gerçekleştirerek vadideki zirveye çıkmayı başardı.

Hakkari'de 3 bin 980 rakımlı Cennet ve Cehennem Vadisi'nde zorlu tırmanış - Resim : 2

ZORLUK DERECESİ ÇOK YÜKSEK

Dernek Başkanı Suat Öztekin, vadideki Köşe Direği olarak adlandırılan 3 bin 980 rakımlı bölgeye zorlu bir tırmanış gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Zorluk derecesi çok yüksek olan bu noktanın ardından takvimimizde olan ve yine zorluk derecesi ile aynı olan 4 bin 111 rakımlı Suppa Durek, 3 bin 764 rakımlı Samdi Dağı, 3 bin 904 rakımlı Kisare zirvesi var. Mevsimsel şartlar el verirse bu sene tırmanış yapmayı planlıyoruz” dedi.

Hakkari'de 3 bin 980 rakımlı Cennet ve Cehennem Vadisi'nde zorlu tırmanış - Resim : 3