Haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istenmişti! Dilan Polat'tan sitem dolu mektup: "Artık dayanamıyorum!"

Kara para aklama suçundan aylardır cezaevinde olan ve hazırlanan 75 sayfalık iddianamede 40 yıla kadar hapisleri istenen Dilan Polat, kayınvalidesine gönderdiği mektupta yaşananlara sitem etti. Polat mektubunda, "Hiçbir suçumuz yok. Eziyet, zulüm ediyorlar bize" dedi. Ayrıca durumunun kötü olduğunu ve çocuklarına olan hasretini vurgulayan Polat, "Çocuklarımın hasretine dayanacak gücüm, tek bir günüm bile kalmadı. Bu haksızlığa artık dayanamıyorum" dedi.

Haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istenmişti!  Dilan Polat'tan sitem dolu mektup: "Artık dayanamıyorum!"

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Eylül ayında hakim karşısına çıkacak Polatların tutukluluğunun devamına karar verildi. Cezaevindeki Dilan Polat ise gönderdiği mektupta yaşadıklarına isyan etti.

40 YILA HAPİSLERİ İSTENİYOR

Hazırlanan iddianamede, Dilan ve Engin Polat hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi hakkında kanuna muhalefet" suçlarından toplamda 20 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer 26 şüpheli hakkında ise farklı suçlardan değişen oranlarda hapis cezası talep edildi. İddianame İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istenmişti!  Dilan Polat'tan sitem dolu mektup: "Artık dayanamıyorum!" - Resim : 1

"EZİYET, ZULÜM EDİYORLAR BİZE"

4 Eylül'de hakim karşısına çıkacak olan Dilan Polat cezaevinden kayınvalidesine mektup gönderdi. Şükran Polat ise gelininin gönderdiği sitem dolu mektubu sosyal medyasından paylaştı. Polat mektubunda şu ifadelere yer verdi; ""Kamuoyuna zulüm ediyorlar. Bizi haksız yere çocuklarımızdan ayırıyorlar. iddianamede tek bir delil olmadan yargılanıyoruz. Hiçbir suçumuz yok. Eziyet, zulüm ediyorlar bize. İddianamede sadece yalancı tanık beyanları ile aylarca daha çocuklarımıza hasret kalacağız.

"BU HAKSIZLIĞA ARTIK DAYANAMIYORUM"

Beni burada ölüme terk ettiler. Bana bir şey olursa eğer ki artık yaşayamıyorum. Hakkım hiçbirine helal değil. Çocuklarımın hasretine dayanacak gücüm, tek bir günüm bile kalmadı. Bu haksızlığa artık dayanamıyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Allah'ınızdan bulun. Çocuklarımda ayrı ölüyorum. Haksız ve suçsuz yere burada bizi ayırdınız."

Haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istenmişti!  Dilan Polat'tan sitem dolu mektup: "Artık dayanamıyorum!" - Resim : 2

"BİZE BAŞINDAN BERİ EZİYET ETTİNİZ, HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Aileye 'örgüt' dediniz. Aile şirketini örgüt yaptınız. 'Kara para' dediniz. Alnımızın akıyla çalışıp kazandığımız paraya 'kara' dediniz. Tüm raporlar geldi. Zulüm ettiniz bize, medya baskısı dediniz. Bir gecede iftiralarla evimizden ayırıp video, fotoğraf çekip medyaya paylaştınız. Eziyet ettiniz bize başından beri. Özgürlüğüm önemsiz. Evlatlarımızdan ayırdınız haksız yere, suçsuz yere. Hala da devam ediyorsunuz sonu gelmiyor. Bir anneye bu kadar zulüm edilmez. Tüm raporlar mevcut. Savcı tahliye talep etti ama haksız yere hala çocuklarımdan ayrıyım. Hakkımı alan kim varsa helal etmiyor." Kayınvalide Şükran Polat, gelini Dilan Polat'ın mektubunu "Dilan kızımdan mektup geldi, yüreğim artık dayanmıyor" notuyla yayınladı.

AÇIKLAMA GELDİ

Dilan Polat'tan gelen mektubun deftere yazılı olması ve cezaevi mührünün olmaması da dikkat çekti. Polat'ın arkadaşı Canan Toprak konuyla ilgili açıklama yaparak "Dilan Polat'ın cezaevinde yazdığı mektup birileri tarafından yanlış anlaşılmalara neden olmuş durumda. 'Mektup cezaevinden nasıl çıktı?' diye sorular sorulmuş. Oysa soruyu soran kişiler Dilan Polat'ın her avukat görüşmesinde avukatın defterine yazılar yazdığını bilmiyor.

Haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istenmişti!  Dilan Polat'tan sitem dolu mektup: "Artık dayanamıyorum!" - Resim : 3

DİLAN POLAT BU YÜZDEN DEFTERE YAZMIŞ

Dilan Polat'ın bazen içindekileri kaleme dökmek için başta çocuklarına ve dışardaki sevdiği arkadaşlarına mektuplar yazdığını da bilmiyorlar büyük ihtimalle. Avukat yapılan tutukluluk incelemesini bilgilendirmeye gittiğinde Dilan Polat kendisinden içindeki üzüntüsünü yazmak istediğini söylüyor. Bu yüzden defterde yazılı. Yazı karakteri ve imza bizzat Dilan Polat'a aittir. Son bir umut hayattan kopmamak için artık canına tak ettiğini bu zulümün bitmesini istediğini yazmış bizlere" dedi.