Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü: İsrail'den Gazze savaşının akıbeti için açıklama!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü vurguladıktan sonra "Gazze'deki savaşın sonu değil" dedi.

Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü: İsrail'den Gazze savaşının akıbeti için açıklama!

Temmuz ayında İsrail tarafından öldürülen Hamas eski lideri İsmail Haniyeh'in yerine geçen Yahya Sinvar, İsrail'in ani bir saldırısında öldürüldü.

'SONUN BAŞLANGICI'

Netanyahu, Hamas liderinin ölümünün Gazze'de 'sonun başlangıcı' olduğunu söylüyor ve Gazze'de geri dönüşü olmayan bir yıkımın başlangıcı için İsrail'in önündeki tek engel rehine görüşmeleri olarak öne çıkıyor.

NETANYAHU BUGÜN TOPLANTI DÜZENLEYECEK

Başbakan Binyamin Netanyahu, Hamas lideri Yahya Sinwar'ın ölümünün ardından bugün ilerleyen saatlerde Tel Aviv'deki Kirya askeri karargahında hükümet bakanları ve güvenlik yetkililerinin katılımıyla özel bir güvenlik toplantısı düzenleyecek.

Toplantıda, rehinelerin azledilmesine İlişkin anlaşma müzakerelerinde ilerleme sağlanıp sağlanamayacağı ele alınacak.

 

SİNVAR'IN ARDINDAN

Hamas'ın en baskın figürünün ortadan kaldırılması, İsrail'in henüz hiçbiri güvence altına alınmamış olan zorlu savaş hedeflerine ulaşmak için küçük bir fırsat penceresi açabilir. 

Sinvar, İsrail'in Gazze'ye yönelik 12 aylık savaşı boyunca faaliyetlerini Gazze'den yürütmüş ve Temmuz ayı sonlarında Hamas Politbüro Başkanı İsmail Haniye'nin İsrail tarafından öldürülmesinin ardından grubun genel kontrolünü ele geçirmişti.

Sinvar'ın yönetimi altında Hamas, İsrail saldırılarından etkilendiği bildirilmesine rağmen Gazze'deki askeri baskısını sürdürdü, İsrail mevzilerine saldırılar düzenledi ve Gazze Şeridi genelinde sivil yönetimi sürdürdü.

GAZZE'DE SON DURUM

Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında en az 42.438 kişi öldü, 99.246 kişi yaralandı. Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği saldırılarda en az 1.139 kişi öldü, 200'den fazla kişi esir alındı.