Hamas ve El Fetih anlaştı! Pekin Deklarasyonu imzalandı! Hamas'tan ilk açıklama geldi!

Filistinli gruplar Çin'de Pekin Deklarasyonu'nu imzalayarak bölünmüşlüklerini sona erdirme ve Filistin birliğini güçlendirme konusunda anlaştı. Hamas hareketi, Filistinli gruplar arasında Çin’de yapılan toplantının ulusal birlik yolunda önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Hamas ve El Fetih anlaştı! Pekin Deklarasyonu imzalandı! Hamas'tan ilk açıklama geldi!

Çin devlet medyasına göre, Filistinli gruplar salı sabahı Çin'de Pekin Deklarasyonu'nu imzalayarak bölünmüşlüklerini sona erdirme ve Filistin birliğini güçlendirme konusunda anlaştı.

Devlet televizyonu CCTV, bildirinin 21-23 Temmuz tarihlerinde Pekin'de düzenlenen gruplar arası uzlaşı diyaloğunun kapanış töreninde imzalandığını bildirdi.

Hamas ve El Fetih anlaştı! Pekin Deklarasyonu imzalandı! Hamas'tan ilk açıklama geldi! - Resim : 1

CGTN'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, El Fetih ve Hamas'ın liderlerinin de aralarında bulunduğu 14 Filistinli grubun, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'nin de hazır bulunduğu basın mensuplarıyla bir araya geldiği belirtildi.

Hamas ve Fetih harelet,, yaklaşık 17 yıldır devam eden anlaşmazlıkları sona erdirmek amacıyla uzlaşı çabalarını görüşmek üzere nisan ayında Çin'de bir araya gelmişti.