Hamas'ın yeni siyasi lideri Yahya Sinvar oldu

İran’ın başkenti Tahran’da öldürülen İsmail Haniye’nin ardından gözler, Hamas’ın siyasî liderliğine kimin getirileceğinde idi. Hamas, Yahya Sinvar’ı örgütün yeni lideri olarak atadı.

Hamas'ın yeni siyasi lideri Yahya Sinvar oldu

İşte Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar.

Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar oldu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 31 Temmuz'da Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Hamas'tan 3 Ağustos’ta yapılan açıklamada, suikasta uğrayan Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin yerine geçecek yeni ismi belirlemek için istişarelere başlandığı duyurulmuştu.

Hamas, yeni bir açıklama daha yaptı. Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, şehit lider İsmail Haniye'nin yerine, hareketin Siyasi Büro Başkanlığına Komutan Yahya Sinvar'ı seçtiğini ilan ediyor." ifadeleri kullanıldı.

61 yaşındaki Yahya Sinvar, Han Yunus doğumlu. Sinvar, iç güvenlik konularını yöneten, şüpheli İsrail ajanlarını soruşturan ve İsrail istihbarat servisleri görevlilerini takip eden "Mecd" olarak bilinen Hamas güvenlik servisinin kurucusu olarak tanınıyor. Yahya Sinvar, son olarak Hamas'ın Gazze Şeridi'nden sorumlu lideri olarak görev yapıyordu.