Hamsi, meteorolojiden gelecek haberi bekliyor

Ocak ayında irileşmesi beklenen hamsi, meteorolojiden gelecek kar haberlerini bekliyor.

Hamsi, meteorolojiden gelecek haberi bekliyor

Son dönem gündeme gelen kuraklık haberleri vatandaşların yanı sıra farklı farklı sektörleri de birebir etkiliyor. Balıkçılar sezondan memnun ancak Ocak ayında irileşmesi ve lezzetlenmesi beklenen hamsi için soğuk ve kar yağışına ihtiyaç var. 

Halk arasında yayın olan tabirle "kulağına kar suyunun kaçmasını" bekleyen hamsi fiyatlarının balığın iriliğine göre değiştiğini söyleyen Samsunlu balıkçı Emirhan İlhan, "Fiyatlar duruma göre değişiyor. Hamsi, mezgit, zargana balığında bolluk var" dedi.

İlhan, şunları söyledi: Mezgit 20-40, hamsi 15-30, Zargana 30-35 liradan satılıyor. Hamsinin hem ince olanı hem iri olanı var. Hamsi yağlandı ama kar yağsa daha yağlanır ve lezzetli olur. Balıkçıların kar yağmasını bekler; kar hamsiye lezzet katar. Hamsinin kulağına kar suyu kaçacak bizim bildiğimiz böyle.

Alış 36,4063
Satış 36,4570
Değişim -0,01
Son Değer 36,4316
En yüksek 36,50
En düşük 36,43
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00