Hangi emekliye ne kadar zam yapılacak? Hacı Yakışıklı'dan tv100'de flaş kulis bilgisi

tv100'de ekranlara gelen Cansu Canan ile Özgür İfade programında, Hacı Yakışıklı en düşük emekli maaşına yönelik bakanlık tarafından yapılan çalışmalarla ilgili kulis bilgisini paylaştı. Hacı Yakışıklı, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olabileceğini öne sürdü.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Cansu Canan ile Özgür İfade programının konuğu oldu.

Hacı Yakışıklı, en düşük emekli maaşına yapılabilecek zamma ilişkin kulis bilgisinin ayrıntılarını paylaştı.

"BAKANLIK YETKİLİLERİ BİR ARAYA GELDİ"

Yakışıklı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Aldığım bilgiyi söylüyorum. Bu bilgi tv100'de ilk kez açıklanıyor. Bu bilgiler bakanlık yetkililerinin konuştuğu bilgiler. Dün Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileriyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri Ankara'da bir araya gelmişler emekli maaşları için. Orada konuşulanı söylüyorum.

"1 MİLYON 800 BİN EMEKLİNİN MAAŞI 10 BİN LİRAYI GEÇMİYOR"

Yüzde 24'lük zamma rağmen 10 bin lirayı geçemeyen emekli sayısı 1 milyon 800 bin. Emekli maaşı 12 bin lira olursa en düşük maaş, 3 milyon 300 bin emekli bundan yararlanıyor. En düşük maaş 12 bin 500 TL olursa bundan 3 milyon 750 bin emekli yaralanacak. TBMM'deki çalışma da bu rakamlar etrafında yapılıyor.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN 500 TL OLABİLİR"

Burada konuşulan şey bütün emeklilere zam değil. En düşük emekli maaşı 10 bin TL'yi, 11 bin mi, 12 bin mi, 13 bin mi yapalım? şeklinde. 12 bin 500 şu an yakın gözüküyor."