Hasan Basri Akdemir’den dikkat çeken sözler: 2 isim aday gösterilirse İYİ Parti destek verir ancak...

tv100'ün gündemi belirleyen programı Başak Şengül ile Doğru Yorum'da gazeteci Hasan Basri Akdemir, İYİ Parti'yle ilgili "İstanbul’da Ankara’da İYİ Parti desteği olmazsa kaybedilir dediğimde, aslında İYİ Parti’nin kurullarında konuşulan, genel başkanın da düşüncesi olan bir konu var. Örneğin Mansur Yavaş aday gösterilecekse Ankara’da İYİ Parti destek verir, Ekrem İmamoğlu aday gösterilecekse İstanbul’da İYİ Parti destek verir ancak bu destek CHP ile bir ittifak değil." dedi.

Devlet eski Bakanı Dr. Masum Türker, gazeteci Hasan Basri Akdemir, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Devlet eski Bakanı Mehmet Sevigen, hukukçu Onur İste, Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu. 

Akdemir, İYİ Parti'nin 2024'te yapılacak yerel seçimlerde alacağı tavırla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"2 İSİM ADAY GÖSTERİLİRSE İYİ PARTİ DESTEK VERİR"
İstanbul’da Ankara’da İYİ Parti desteği olmazsa kaybedilir dediğimde, aslında İYİ Parti’nin kurullarında konuşulan, genel başkanın da düşüncesi olan bir konu var. Örneğin Mansur Yavaş aday gösterilecekse Ankara’da İYİ Parti destek verir, Ekrem İmamoğlu aday gösterilecekse İstanbul’da İYİ Parti destek verir ancak bu destek CHP ile bir ittifak değil.

"KENDİ İDEOLOJİ VE GÖRÜŞLERİNE GÖRE BU KAPI HER PARTİYE AÇIK"
Benim içerde konuştuğum isimler sadece CHP’ye kapı açılmasından bahsetmiyorlar, kendi ideoloji ve görüşlerine göre bu kapı her partiye açık. Onlar için Millet İttifakı diye bir şey yok artık.

"İYİ PARTİ’NİN MÜSTAKİL SİYASETİ VAR"
İYİ Parti’nin müstakil siyaseti var. İYİ Parti milliyetçi, ulus devletçi, daha merkez sağda, solcu da olsa daha vatanperver kişilerin belediye başkanı olması ve görevlere gelmesini önceleyecek, daha çok yüzde 99 oranında İYİ Partili adaylar gösterilecek.

"AK PARTİ’NİN ADAYINA OY VERİRİZ HDP SEÇİLMESİN"
Örnek veriyorum Diyarbakır’da ya da Muş’ta AK Parti ile HDP kafa kafaya mı, İYİ Partinin az bir oyu varsa biz orada aday göstermeyiz, AK Parti’nin adayına oy veririz HDP seçilmesin çünkü biz Türk milliyetçisi bir partiyiz de düşünüyorlar.