Hastanede silah ruhsatı skandalı: 8 kişi yakalandı

İstanbul’da bir hastanede usulsüz bir şekilde silah ruhsatı için sağlık raporu verildiği ortaya çıktı. Tezgahın başında ise o skandalın yaşandığı hastanenin güvenlik görevlileri vardı. O şüphelilere iki ilde eş zamanlı operasyon yapıldı, 8 kişi yakalandı.

Hastanede silah ruhsatı skandalı: 8 kişi yakalandı

Yolcu diye aldığı caninin katlettiği masum bir taksici, öğrencisinin silahından çıkan kurşunlarla hayata veda eden bir öğretmen ve çok daha fazlası… Tüm bu yaşananlar silaha erişim konusundaki tartışmaları beraberinde getirdi. Şimdi ise yeni bir skandal daha gün yüzüne çıktı.

İlk defa silah ruhsatı alacak kişiler, sağlık raporu için kendilerine ait olmayan, eski tarihli bir silah ruhsatı fotokopisi kullanıp, daha önceden ruhsatları varmış izlenimi veriyor. Hal böyle olunca doktorlar da kapsamlı bir kontrol yapmayıp, hafif muayenelerle geçiştiriyordu. Ruhsat alacaklara o fotokopileri veren ise hastanenin güvenlik görevlileriydi. Yani o tezgahın başında güvenlik görevlileri vardı.

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, o çeteyi takip ediyordu. Çalışmalar sürdü, şüphelilerin önce kimlikleri, sonra adresleri bir bir belirlendi. Operasyonun düğmesine basıldı. Adreslerde yapılan aramalarda, 6 adet silah ruhsatı, 4 tabanca, 1 tüfek, yüzlerce mermi ele geçirildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Polisin o skandalla ilgili çalışmaları kapsamlı bir şekilde devam ediyor.