51 saat sonra gelen mucize: 5 yaşındaki kız çocuğu sağ kurtarıldı

Hatay'da çöken bir binadan 51 saat sonra 5 yaşındaki bir kız çocuğu, Kahramanmaraş'ta ise 20 yaşındaki Melisa sağ olarak kurtarıldı.

51 saat sonra gelen mucize: 5 yaşındaki kız çocuğu sağ kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden en çok etkilenen yerlerden Hatay'da arama kurtarma çalışmaları gece de aralıksız devam etti. Çalışma yürüten ekipler zamanla yarışırken sanayi mevkiinde bir enkazdan ses alındı.

Ses alınan bölgede 3 saat çalışma yapan ekipler sabahın ilk ışıklarına doğru 5 yaşındaki bir kız çocuğuna ulaştı. Ulaşılan çocuk ekipler tarafında kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. Bölgede ekiplerin çalışmasının sürdüğü aktarıldı.

51 saat sonra gelen mucize: 5 yaşındaki kız çocuğu sağ kurtarıldı - Resim : 1

51 SAAT SONRA MELİSA DA KURTARILDI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Hacı Bayram Veli Mahallesi Sait Zarifoğlu Bulvarı üzerindeki 7 katlı bir bina da yıkıldı. 7 katlı binanın ilk 3 katı çökerken, üzerindeki 4 kat ağır hasar aldı. Depremin ardından arama kurtarma ekipleri ve gönüllüler, yıkılan binadan şu ana kadar 12 kişiyi sağ kurtarırken, 2 cansız bedene ulaşıldı.

Çalışmalar sırasında Çorum İl Emniyet Müdürlüğünden takviye olarak gelen polis ekipleri ses duydu. Ekiplerle birlikte sesin geldiği bölgede çalışma yoğunlaştırıldı. Yaklaşık 12 saat süren çalışmanın ardından 20 yaşındaki Melisa Andız, enkaz altından yaralı olarak çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

52 SAAT SONRA OTEL ENKAZINDA SAĞ ÇIKTI

Kahramanmaraş' ta 58 yaşında bir kadın otelin enkazından 52 saat sonra sağ çıkarıldı.