Havalimanında skandal hırsızlık: Yolcuların bavullarını açıp eşyalarını çaldılar

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda akla ve hayale gelmeyecek bir hırsızlık yaşandı. Ünlü hava yolu şirketinin çalışanları, yolcuların uçağa binerken teslim ettikleri bavulları açıp değerli eşyaları çaldı. Skandala imza atan 2 şüpheli hakkında 14 yıla kadar hapis istemiyle 2 ayrı dava açıldı.

Havalimanında skandal hırsızlık: Yolcuların bavullarını açıp eşyalarını çaldılar

Hava yolu firmasının bagaj yükleme sorumluları, yolcuların eşyalarına göz dikti. Yolcular bavullarını açtıklarında adeta hayatlarının şokunu yaşadı. İlk olay 3 Ocak’ta patlak verdi. Kıbrıs’tan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen yolcu, uçak altına verdiği valizin içinde kutularında bulunan ünlü bir markaya ait kol saati ve bilgisayarının olmadığını fark etti. Boş kutular ise valizdeydi. Yolcu hemen havalimanı polis noktasına şikayette bulundu.

Yaklaşık 1 hafta sonra, aynı olay bir kez daha yaşandı. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a uçan yolcu, valizini Sabiha Gökçen’deki görevlilere teslim etti, indiğinde bilgisayarının olmadığını fark etti ve suç duyurusunda bulunmak üzere Amsterdam Başkonsolosluğu’na başvurdu.

8 Ocak’ta yine aynı hava yolu şirketinden bilet alan yolcu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda valizini şirket görevlilerine teslim edip Londra’ya uçtu. Londra’ya vardığında, valizinin ağzının açık olduğunu gördü. Kontrol ettiğinde ise ziynet eşyalarının ve bilgisayarının çalındığını fark etti ve CİMER üzerinden ihbar yaptı.

Çalınan bilgisayarların sinyalleri, biri Pendik’te diğeri Maltepe’de çıktı. Ekipler harekete geçti. Alınan sinyal, durumun çok daha vahim olduğunu gösterdi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda birçok değerli eşya ele geçirildi. Yakalanan 2 çalışan ifadelerinde suçlamaları kabul etti: “Birlikte alıp sattıktan sonra parayı paylaşıyorduk. Kimi de kendimiz kullanıyorduk.” Dediler.

14 yıla kadar hapis istemiyle 2 ayrı dava açıldı.