Hayatını tavukların yanında geçirdi. Zekasıyla meşhur karganın yaptığını görenler hayrete düştü

Hayatının büyük bir kısmını tavukların yanında geçiren karganın yaptığını görenler hayrete düştü. Zekasıyla meşhur olan karga, doğası gereği ağzını açınca "gak gak" diye ses çıkarması gerekirken bambaşka bir ses çıkardı.

Hayatının büyük bir kısmını tavuklarla birlikte geçiren karganın yaptığını görenler gözlerine inanamadı. Zekasıyla meşhur olan ve hemen hemen her şeyi yemesiyle bilinen kargalar, doğası gereği "gak gak" şeklinde sesler çıkarmaktadır. Hatta öyle ki, pek kişi de karga sesinden rahatsız olur. Hatta sesi kötü olan insanlar için "Karga sesli" deyimi bile kullanılır. Ancak bu karga, diğerlerinden çok daha başka bir hayvan sesini ustalıkla çıkarırken görüldü. 

KENDİSİNİ TAVUK ZANNETTİ

Yaşamını tavuklarla birlikte geçiren karga, kendisini de onlardan biri sanarak tavuk gibi gıdaklarken kayda alındı. O kadar profesyonel ses çıkarıyordu ki, tavuktan ayırt etmek neredeyse imkansız hale geldi. Doğada 15-20 yıl yaşadığı bilinen kargalar, aynı zamanda çok meraklı hayvanlardır. Yapılan deneylerde, diğer karga türlerinin aynada kendilerini gördüklerinde aynanın arkasında  başka karga olup olmadığına baktıkları gözlemlenmiştir. Özetle kendilerini tanıyamamaktadırlar. Bu karganın da kendisini tanıma özelliğine sahip olmadığıçin kendisini tavuk sandığı düşünülüyor.