Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten net mesaj! “Bitireceğiz ama süre vermiyorum”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş ve finans dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Önemli ekonomik mesajlar veren Bakan Şimşek, KKM ile ilgili, "Bu uygulamayı piyasayı bozmadan bitireceğiz ama süre vermiyorum” açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten net mesaj! “Bitireceğiz ama süre vermiyorum”

Ekonomi ile adımlar yakından takip ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in üç gün önce iş ve finans dünyası temsilcileriyle basına kapalı bir yemekte bir araya geldi.

“SABIR VE KARARLILIKLA UYGULAYACAĞIZ”

Sözcü'den Nedim Türkmen, toplantıda konuşulanları bugünkü köşesinde aktardı. Alınan bilgilere göre, toplantıda Bakan Şimşek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın uyguladığımız programa tam desteği var. İster inanın ister inanmayın. Zaten ben seçim sonrasına yönelik beklentilerinizi de anlamlandıramıyorum. Seçim sonrası da bu program aynı şekilde sürecektir, sabır ve kararlılıkla bunu uygulayacağız" dedi.

“BİTİRECEĞİZ AMA SÜRE VERMİYORUM”

Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ilgili ise Bakan Şimşek, "Bu uygulamayı piyasayı bozmadan bitireceğiz ama süre vermiyorum, şirketlerdeki Kur Korumalı Mevduat kaynaklı vergi avantajını kaldıracağız" açıklamasını yaptı.