Hazır olmayan Fenerbahçe kalitesiyle kazandı

Sevgili okurlar, Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi 2.Ön Eleme turu ilk maçında deplasmanda İsviçre ekibi Lugano ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli ilk 25 dakikada beklentilerin bir hayli uzağında bir görüntü sergiledi. Lugano 4.dakikada korner dönüşü ceza sahasına içine kesilen topta Djiku’nun çevre kontrolünü iyi yapmaması sonrası Wafi’nin attığı golle 1-0 öne geçti.

Özellikle golden sonra Fenerbahçe’nin etkili olması beklenirken sarı-lacivertli takım üst üste pas hataları yaptı. Orta sahada Fred, defansta Osayi bu hatalarıyla dikkat çekerken Rade Krunic ise fiziksel olarak maça bir sertlik katamadı. 25. dakikadan sonra ise Fenerbahçe oyununun hakimi oldu.

 Sol kanatta Kent – Oosterwolde ikili etkili olamazken sağ kanatta Osayi – Tadic’in uyumu bu kanadın etkili kullanılmasını sağladı. Dzeko’nun da bağlantı rolü üstlenmesiyle rakip yarı alanda kalarak oyunun kontrolünü alan Fenerbahçe, 45.dakikada Tadic’in ceza sahasında düşürülmesi sonucu penaltı kazandı. Dzeko penaltıda topu filelerle buluşturdu ve skor 1-1 oldu.

TADIC ARKADAŞLARINA POZİSYON HAZIRLIYOR

İkinci yarıya Fenerbahçe adeta golle başladı. Müthiş pas trafiği sonucu ceza sahası içinde topla buluşan Tadic yine fark yaratarak müthiş bir asist yaptı, Dzeko’nun ceza sahasına girmesini bekleyip topu önüne yuvarladı. Golcü futbolcu da net bir vuruş yaparak skoru 2-1’e getirdi. Tadic’in varlığının Fenerbahçe’nin pozisyonu girmesi açısından çok önemli olduğunu bir kez daha gördük.

DEFANSTAN ÇIKARKEN TOP KAPTIRMAMAK GEREK

Her şey yolunda giderken defanstan çıkarken kaybedilen top kalemizde gol oldu ve skor 2-2 oldu. Bu golden sonra Fenerbahçe, yediği golün benzerini attı. Lugano takımı defanstan çıkarken topu kazanan Szymanski’nin pasında Dzeko ceza sahası içinde net vuruş yaptı ve skor 3-2 oldu.

MOURINHO’DAN DOĞRU HAMLELER

Rakibin üçlü savunmaya dönmesi Mourinho Kent, Tadic ve Osayi'nin yerine İrfan Can, Mert Müldür ve Ferdi’yi alarak oyununun kontrolünü ele aldı. Bu hamle sonrası Ferdi Kadıoğlu’nun attığı golle skor 4-2 oldu.  Fenerbahçe’nin maçı bu skorla kazanmasını beklerken 90+4.dakikada gelen Lugano golüyle skor 4-3 olunca açıkçası biraz keyif kaçırdı. Fenerbahçe, hazır olmadığı bir maçta 4-3’lük skorla kazanarak evine avantajlı döndü.

Jose Mourinho ve öğrencilerinin rövanş maçını daha iyi bir oyunla kazanacaklarını düşünüyorum. Umarım Fenerbahçe, tüm turları geçerek Şampiyonlar Ligi’ne gruplara katılma hakkı elde eder.