Hazır olun. Uzman isim tarih verip uyardı. Afyon, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Ege Bölgesi için uyarı yaptı. Bu kapsamda hafta sonunda Afyon, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerindeki vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.

Hazır olun. Uzman isim tarih verip uyardı. Afyon, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak

Türkiye’de hava sıcaklıkları Mayıs ayında mevsim normallerini altına indi. Yağmur, gök gürültülü sağanak, kar yağışı ve rüzgar görüldü. Vatandaşlar sıcaklıkların ne zaman artacağını merak ederken bu konuda beklenen müjdeyi Prof. Dr. Orhan Şen verdi.

Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Perşembe gününden sonra Ege ve Akdeniz bölgelerinden başlayarak sıcaklıkların artacağını ifade etti.

EGE VE AKDENİZ'DE SICAKLIKLAR ARTACAK

Şen, Ege ve Akdeniz’de 18-19 Mayıs tarihlerinde sıcaklıkların yaz değerlerinin üzerine çıkacağını kaydetti. Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bu hafta ortasına kadar sıcaklıklar ortalamanın altında Perşembe’den sonra Ege ve Akdeniz bölgesinden başlayarak tüm yurtta ısınmaya başlayacak. Cumartesi -pazar Ege ve Akdeniz de yaz değerlerinin üstünde Marmara, Güneydoğu da yaz değerlerinde olacak.”

AFYON, AYDIN, DENİZLİ, İZMİR, KÜTAHYA, MANİSA, MUĞLA VE UŞAK

Bu kapsamda Ege Bölgesi’ndeki Afyon, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinde yaşayanların sıcaklara karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar tedbirli olmalı.

Hazır olun. Uzman isim tarih verip uyardı. Afyon, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak - Resim : 1