Hem Ferdi Kadıoğlu hem Fenerbahçe kazandı

Sevgili okurlar, Fenerbahçe’de 6 yıldır forma giyen milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton & Hove Albion FC’ye transfer oldu. 2018’de 1.4 milyon euroya Fenerbahçe’ye gelen 24 yaşındaki futbolcu, 30 milyon euroyu aşan bir bedelle takımdan gitti. Yolu açık olsun, umarım bu serüveninde başarılı olur.

Hem Ferdi Kadıoğlu hem Fenerbahçe kazandı - Resim : 1

ON NUMARADAN SOL BEKE GEÇİŞ

Geldiğinde genç ve potansiyelli bir hücum oyuncusuyken Portekizli teknik direktör Vitor Pereira’nın 3-5-2 formasyonunun sol kanat beki yaptığı futbolcu İsmail Kartal ile birlikte sol bek pozisyonuna evirildi. On numara oynayan bir futbolcunun böyle bir dönüşüm yaşaması gerçekten takdire şayan. Ferdi’yi bu azmi ve çalışmasından dolayı tebrik ediyorum.

Kendisini sürekli geliştirince Türkiye’nin en iyi sol beki, Avrupa’nın sayılı sol bekleri arasına girdi. Böyle devam ederse onu İngiltere devleri Chelsea, Manchester City, Manchester United, Arsenal veya Liverpool’da forma giyerken görebiliriz. Brighton’u seçmesinin nedenlerinden biri de bu takımlara gitmek için bu takımı bir merdiven görmesidir.

Hem Ferdi Kadıoğlu hem Fenerbahçe kazandı - Resim : 2

FENERBAHÇE REFERANS KULÜP OLDU

Fenerbahçe önemli bir oyuncusunu kaybetti ama aynı zamanda bu transferle Avrupa piyasasına adını bir kez daha duyurdu. Kim Min Jae, Arda Güler, Eljf Elmas, Atilla Szalai ve Vedat Muriqi’nin Fenerbahçe’den Avrupa’nın 5 büyük ligine transfer olması futbolcu satışlarında Fenerbahçe’yi önemli bir referans yaptı. Avrupa’ya gitmek isteyen futbolcuları Fenerbahçe’nin ikna etmesi kolaylaşacak. Fenerbahçe bu plan ve projeyi doğru yönetirse kulüp, maddi olarak borçlarından kurtulup daha iyi noktalara gelebilir.

Şimdi Fenerbahçe yönetiminin Ferdi’nin boşluğunu iyi bir sol bekle doldurması ve eksik mevkilere doğru transfer hamlelerini yapması gerekiyor.