Her yerde onu arıyorlardı! Cesedinin bulunduğu yer akıllara zarar!

Ormanda kaybolmuştu, bulunduğu yeri duyanlar kulaklarına inanamadı. Endonezya'da kaybolan bir kadın 6 metrelik pitonun karnında ölü bulundu.

Her yerde onu arıyorlardı! Cesedinin bulunduğu yer akıllara zarar!

Endonezya'nın merkezindeki Sulawesi eyaletinde 4 çocuk annesi, 45 yaşındaki Farida, perşembe gecesi bir pazarda yiyecek satmak için ormanlık alandan yürüyüşe çıkmıştı. Haber alınamayan ve kaybolduğu düşünülen Farida, 6 metre uzunluğundaki pitonun karnında ölü olarak bulundu. 

55 yaşındaki eşi Noni, karısının eşyalarını ormanda bulup 6 metre uzunluğundaki bir pitonu karnı şişik halde gördükten sonra şüpheye düştü. Yerel basında eşiyle birlikte yalnızca adları bildirilen adam, bölge halkını alarma geçirdi.

ÖNCE BOĞDUĞU SONRA YUTTUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Pitonun kadını bacağından ısırdıktan sonra boğmak için vücudunu sardığına ve sonrasında bütün hâlde yuttuğuna inanılıyor.

Pitonu yakalayıp karnını yaran köylüler, kadının cesedini buldu.

Ailenin yaşadığı Kalempang köyünün başındaki Suardi Rosi, eşinin ormanlık alanda karısını aradığını ve "eşyalarını bulduğunu... bunun da onu şüphelendirdiğini" söyledi.

Daha sonra köylüler bölgeyi aradı. Kısa süre sonra büyük göbekli bir piton gördüler.
Rosi'nin "Sonrasında diğer birkaç köy, pitonu yakalaması için ona yardım etti. Karısının cesedi bir yılanın karnında bulundu. Gömülmeden önce onu evine götürdüler" dediği Daily Mail tarafından aktarıldı.

Eşinin ölümüne üzülen koca, "Karımın tek başına dışarı çıkmasına izin verdiğim için sonsuza kadar üzgün kalacağım" dedi. Ceset köye getirildikten sonra birçok kişi yas tutmak için toplandı.

NADİR OLSA DA OLAĞAN DIŞI DEĞİL

Birkaç kişinin benzer olaylarda yaşamını yitirdiği Endonezya'da insanların pitonlar tarafından öldürüldüğü vakalar nadir olsa da olağandışı değil.

Geçen yıl Güneydoğu Sulawesi'nin Tinanggea bölgesinde bir çiftçi, piton tarafından boğulmuştu. Bölge sakinleri, çiftçiyi yutmaya çalışan 8 metre uzunluğundaki pitonu öldürmüştü.

ŞİŞMİŞ YILANI GÖRÜNCE CESEDİ BULMUŞLAR

2022'de de bir kadın, Jambi eyaletindeki bir piton tarafından bütün hâlde yutulmuştu. 54 yaşındaki Jahrah, kaybolduğunda bir plantasyondan kauçuk topluyordu. Bölgedekiler, iki gün sonra şişmiş bir yılan görerek cesedi bulmuştu. 2018'de de iki çocuk annesi bir kadın, bir piton tarafından canlı canlı yenmişti.