Hindistan'da dini ritüel için nehirlere giren 37'si çocuk 46 kişi boğuldu!

Hindistan'ın Bihar eyaletinde kadınların çocuklarının iyiliği için dua edip oruç tuttuğu ve beraber nehre girdiği "Jivitputrika Festivali" facia yaşandı. Şiddetli yağışın etkili olduğu eyaletin 15 farklı noktasında nehir ve göletlere giren 37'si çocuk 46 kişinin boğularak hayatını kaybettiği belirtildi.

Hindistan'da dini ritüel için nehirlere giren 37'si çocuk 46 kişi boğuldu!

Hindistan'ın Bihar eyaletinde dini ritüel için nehirlere giren 37'si çocuk 46 kişinin boğularak hayatını kaybetti.

Hindistan'da kadınların çocuklarının iyiliği için dua edip oruç tuttuğu ve beraber nehre girdiği "Jivitputrika Festivali" faciaya sahne oldu. Bihar Afet Yönetim Departmanından yapılan açıklamada, şiddetli yağışın etkili olduğu eyaletin 15 farklı noktasında nehir ve göletlere giren 37'si çocuk 46 kişinin boğularak hayatını kaybettiği belirtildi.

Dini ritüel için suya giren birçok kişinin nehirlerdeki tehlikeli su seviyelerini görmezden geldiği aktarıldı. Arama çalışmalarının sürdüğü vurgulandı.

Hindistan'da dini bayramlar sırasında sık sık ölümcül olaylar yaşanıyor. Temmuz ayında Uttar Pradeş eyaletindeki bir ayinde yaşanan izdihamda 121 kişi yaşamını yitirmişti.

Öte yandan Hindistan'da her yıl Haziran-Eylül arasındaki muson mevsiminde şiddetli yağışlar ve ani seller meydana geliyor.