HİNDİSTAN'DA FACİA: 121 ÖLÜ

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden Hindistan, yine dünyanın en büyük facialarından birine sahne oldu. Bir dini etkinlik sırasında izdiham çıktı ve en az 121 kişi hayatını kaybetti, bir o kadar da yaralı var. Çoğunun durumu ağır ve ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

HİNDİSTAN'DA FACİA: 121 ÖLÜ

Sadece 5 bin kişinin alana toplanmasına izin verilmişken, 15 binden fazla insan sığdırıldı. Ayin felakete dönüştü ve 100’den fazla insan hayatını kaybetti, 150’den fazlası da yaralandı. Uttar Pradesh eyaletinde düzenlenen toplu dua etkinliğinde meydana gelen izdiham, Bhole Baba adlı bir dini liderin katıldığı bir etkinlik sonrası çıktı.

Yaklaşık 150 kişi yaralı olarak hastanelere kaldırıldı ve cansız bedenler, kamyonlar ve özel araçlarla hastanelere ve morglara taşındı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, izdihamda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. İlk raporlar, 5,000 kişiyi ağırlama izni olan etkinlik için 15,000’den fazla kişinin toplandığını gösteriyor. Hindistan’daki dini festivallerde, yetersiz altyapı ve az sayıda güvenlik önlemi nedeniyle ölümcül izdihamlar oldukça yaygın.