Hizbullah 7 Ekim'den beri ilk kez gerçekleştirdi! Hedef: MOSSAD karargahları!

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki MOSSAD karargahının balistik füzeyle hedef alındığını duyurdu. Hizbullah, 7 Ekim'den bu yana ilk kez Tel Aviv'i hedef alırken, İsrail ordusu füzenin engellendiğini belirtti. İsrail ise geniş çaplı saldırı başlattığını duyurdu.

Hizbullah 7 Ekim'den beri ilk kez gerçekleştirdi! Hedef: MOSSAD karargahları!

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, saat 06.30’da İsrail’in başkenti Tel Aviv’de İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD’ın komuta merkezine “Qadir 1” balistik füzesi ile saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

İstihbarat teşkilatının Hizbullah komutanlara yönelik suikastlardan, çağrı cihazları ve telsiz patlamalarından sorumlu olduğu aktarıldı. Saldırının Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını ve onların direnişini desteklemek, Lübnan halkını savunmak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

FÜZENİN ENGELLENDİĞİ AKTARILDI 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Hizbullah'ın 7 Ekim'den bu yana ilk kez hedef aldığı Tel Aviv'den siren sesleri yükseldiği, füzenin engellendiği aktarıldı.

 İSRAİL'IN BEYRUT SALDIRISINDA HEDEF ALDIĞI KUBEYSİ'NİN ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI

 Hizbullah’tan gece saatlerinde yapılan açıklamada ise İsrail’in dün Beyrut’un güneyini hedef aldığı saldırıda Hizbullah komutanlarından İbrahim Kubeysi'nin hayatını kaybettiği doğrulandı.

Hizbullah 7 Ekim'den beri ilk kez gerçekleştirdi! Hedef: MOSSAD karargahları! - Resim : 1

İSRAİL: GENİŞ ÇAPLI SALDIRI BAŞLATTIK

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine kapsamlı hava saldırısı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Beyrut’un kuzeyindeki köylerin vurulduğu, saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiği aktarılıyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyine ve Bekaa Vadisi'ne "kapsamlı" hava saldırıları düzenlendiği belirtildi.

Bölge sakinleri, İsrail'in hava saldırılarında Bekaa Vadisi ile Lübnan'ın güneyinde çok sayıda noktanın vurulduğunu aktardı.

Öte yandan Hizbullah da saldırılara karşılık İsrail'in kuzeyine roket atışlarına devam ediyor.

Hizbullah'ın attığı roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki Safed kentinde sirenlerin çaldığı belirtildi.

Atılan roketlerin büyük çoğunluğunun İsrail'e ait savunma sistemi tarafından havada imha edildiği aktarıldı.