Hizbullah'ın iletişim komutanı Sakafi, Beyrut'taki İsrail saldırısında öldü

2000 yılında Hizbullah'ın iletişim ağının başına getirilen ve Hizbullah'ın üst düzey yetkilileriyle yakın ilişkiler içinde olan Hizbullah'ın iletişim ağı başkanı Muhammed Raşid Sakafi, İsrail'in bugün gerçekleştirdiği operasyonda öldürüldü.

Hizbullah'ın iletişim komutanı Sakafi, Beyrut'taki İsrail saldırısında öldü

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin bugün yaptığı açıklamaya göre, Perşembe günü Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında Hizbullah'ın istihbarat faaliyetlerinde yer alan mevzilerini hedef aldı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, 2000 yılında Hizbullah'ın iletişim ağının başına getirilen Muhammed Raşid Sakafi'nin öldürüldüğünü ve uzun süredir Hizbullah'ın üyesi olduğunu kaydetti.

''HİZBULLAH'IN TÜM BİRLİKLERİ ARASINDAKİ İLETİŞİM İÇİN ÇALIŞIYORDU''

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre Sakafi, hem normal operasyonlarda hem de acil durumlarda Hizbullah'ın tüm birlikleri arasında kesintisiz iletişim kurulması ve bilgi akışının sorunsuz bir şekilde sağlanması için çalışıyordu.

İsrail Ordusu, "Sakafi, Hizbullah içinde bilgi akışını sağlamak amacıyla, operasyon süresince Hizbullah'ın tüm birimleri arasında iletişim yeteneklerini geliştirmek için önemli çabalar sarf etti" ifadelerini kullandı.

"DAHA FAZLA SÜRPRİZİMİZ VAR"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Güney Lübnan’da kara operasyonunu sürdüren 36. Tümen’in İsrail’in kuzeyinde yer alan karargahına yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu. Bakan Gallant, "Hizbullah, art arda çok ağır darbeler alıyor. (Hizbullah lideri Hasan) Nasrallah’ı ortadan kaldırdık ve daha fazla sürprizimiz var. Bunlardan bazıları zaten gerçekleştirildi ve bazıları gerçekleştirilecek" dedi.

Gallant, "Hizbullah’ın füze ve roket bölümü çok ağır bir darbe aldı. Yüksek kaliteli ve hassas bir operasyon sonucunda önemli bir kısmı imha edildi. Komuta ve kontrol karargahı, iletişimler, (Rıdvan Gücü’nün) tüm liderliği ve Nasrallah’ın altındaki ikinci ve üçüncü komuta kademelerinin tamamı ortadan kaldırıldı” diye konuştu.