Hizbullah'tan İsrail'e saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hizbullah İsrail'e çok sayıda insansız hava aracıyla saldırı düzenledi. İsrail'in Golani Üssü'ne düzenlenen saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği 67 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırı sonrasında İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de öldürüldüğü iddiası ortaya atıldı ancak İsrail kaynakları bilgiyi doğrulamadı.

İsrail ile Lübnan'da bulunan Hizbullah arasında çatışmalar sürüyor. Son gelişmeye göre Hizbullah birden fazla insansız hava aracıyla (İHA) İsrail'in Golani Üssü'ne saldırdı.

İsrail kaynakları 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 67 kişinin de yaralandığını bildirdi. Saldırının ardından İsrail Ordu Radyosu, Hizbullah'ın hava savunma sistemini aldatmayı başardığını ve dronu korumak için füzelerle saldırı düzenlediğini açıkladı.

GENELKURMAY BAŞKANI ÖLDÜ MÜ?

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de saldırıda öldürüldüğü de öne sürülürken bu bilgi İsrail kaynakları tarafından doğrulanmadı.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan tv100 muhabiri Canan Altıntaş da saldırının ülkedeki yansımasını Başak Şengül ile Doğru Yorum programına bağlanarak aktardı. Altıntaş, İsrailli yetkililerin saldırıyı Hizbullah'ın yapmış gibi görünmesine karşın başka bir gücün varlığına dikkat çektiğine işaret etti. Altıntaş ayrıca çevredeki hastanelere çok sayıda yaralı getirildiğini duyurdu.

KAMİKAZE TİPİ İHA İLE SALDIRDILAR 

Anadolu Ajansı'nın İsrailli Haaretz'den aktardığı habere göre, Hayfa'nın güneyindeki Kayserya kenti yakınlarındaki Binyamina bölgesine patlayıcı yüklü kamikaze tipi İHA isabet etti.

İsrail ordusunun, Lübnan'dan ateşlendiğini öne sürdüğü İHA saldırısında, savunma sistemlerinin aracı tespit etmediği, saldırı alarmlarının çalmadığı kaydedildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, yaptığı açıklamada, sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale ettiğini duyurdu. Sosyal medyada, bölgeye çok sayıda ambulans ve helikopterin sevk edildiği görüntüler paylaşıldı.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

Gelişmenin ardından Hizbullah'tan bir açıklama geldi. Açıklamada İsrail’in merkezindeki Binyamina bölgesinde bulunan Golani Tugayı kampına dronlu saldırı gerçekleştirildiğini doğrulayarak, “Saldırı, Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına ve onların yiğit ve onurlu direnişine destek vermek ve Lübnan'ı ve halkını savunmak için gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

Üst düzey bir Hizbullah yetkilisi, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna yaptığı açıklamada ise saldırıda “bir intihar dronu” kullanıldığını söyledi. Yetkili, “Direnişin kabiliyetleri hala güçlü ve İsrail'in arkasına ulaşabilecek kapasitede” dedi.