Hollanda'ki hastane fişini çekecekti! Lösemi hastası Dilara Şahin, Türkiye'ye getirildi

Hollanda'da yaşayan ve kaldırıldığı hastanenin yaşam fişini çekmeye karar verdiği lösemi hastası 24 yaşındaki Dilara Şahin Türkiye'ye getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'da getirilen Dilara, Siyami Ersek Hastanesi'ne nakledildi.

Hollanda'ki hastane fişini çekecekti! Lösemi hastası Dilara Şahin, Türkiye'ye getirildi

Hollanda'da yaşayan ve kaldırıldığı hastanede ölüm kalım savaşı verirken hastane yönetiminin yaşam fişini çekmeye karar verdiği lösemi hastası 24 yaşındaki Dilara Şahin Türkiye'ye getirildi. Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla dün sabah saat 04.10'da İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline getirilen Şahin, daha sonra tedavisine devam edileceği Siyami Ersek Hastanesi'ne nakledildi.

Salı günü yaşam fişi çekilecekti

Dilara Şahin 24 yaşında. Hollanda'da yaşayan gurbetçi ailenin kızı. Lösemi hastası olan Şahin hastanede uygulanan tedavisi sırasında komaya girdi. Hollandalı doktorlar Şahin'in ailesine 'Salı günü saat dörtte fişini çekeceğiz artık yapacak bir şey yok buna' dedi. Yaşananlara isyan eden baba Oğuz Şahin ise A Haber aracılığıyla "Benim kızım şu anda ölüm döşeğinde yatıyor. Hollanda makamları yani bu hastane heyeti karar aldı. 'Salı günü saat dörtte fişini çekeceğiz artık yapacak bir şey yok buna' diyerek yardım istedi.

Hollanda'ki hastane fişini çekecekti! Lösemi hastası Dilara Şahin, Türkiye'ye getirildi - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ailenin yardım feryadına kulak verdi. Dilara Şahin'in Türkiye'ye getirilmesi için hareke geçildi. Doc.Dr. Mustafa Sargın başkanlığında üç kişilik ekip Sağlık Bakanlığı'na ait amsulans uçakla saat 12.00'da (30 Ocak) Hollanda'ya gitmek için havalandı.

Dilara İstanbul'a getirildi

Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla sabah saat 04.10 (31 Ocak) sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline getirilen Dilara Şahin, daha sonra tedavisine devam edileceği Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

'Devletimiz bize büyüklüğünü gösterdi'

Kızının Türkiye'ye nakledileceğini öğrenen baba Oğuz Şahin duygularını şöyle dile getirdi: "Tek duam şuydu Salı günü o acı saati bize yaşatmasın Allah diye kaç gündür dua ediyorum. Allah'a şükürler olsun son iki gün kala duam kabul oldu. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan sesimizi duydu. Avrupa'da bizim yalnız olmadığımız hissettirdi. Şefkatli ellerini devletimizin büyüklüğünü bize gösterdi. Kol kanat gerdi. O yönden de çok mutluyum. Heyecandan sevinçten ne diyeceğimi bilemiyorum. İnanılmaz mutlu oldum dondum diyecek bir şey bulamıyorum. Sadece devlet büyüklerimize ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmekten Allah razı olsun demekten başka bir şey bulamıyorum. Diyecek bir şey bulamıyorum"

'Ayağa kalkacak, mucize olacak'

Türk doktorların da kızının tedavisi için gelinden geleni yapacağına inandığını ifade eden baba Şahin "İki gün sonra biz ömür boyu çekeceğimiz bir cehennem azabı vardı. Kendi elimizle düğün tarihi bekler gibi saat 4'ü bekleyecektik. Gözümüzün önünde yaşam fişini çekeceklerdi. Bu benim aileme buradaki yaşayan Türklere bir travma olacaktı. Ölene kadar beynimizin içinde duracaktı. Allah'a şükür o dertten kurtulduk. Dün dediğim gibi vefat edecekse tedavi sürecinde ölse bile Allah uzun versin de şuramız rahat olacak. İnşallah Allah uzun ömür verir. Türk doktorların da elinden geleni yapacağına inanıyorum. Allah'ın izniyle ayağa kalkacak bir mucize olacak. Kendi de görecek"diye konuştu.

 

Akut lösemi teşhisi

Kızının Hollanda'daki tedavi süreci ile ilgili de bilgi veren Şahin "İlk geldiğimizde kanında iltihap var dediler. Dört gün yatırdılar ve eve gönderdiler. Evde tekrar rahatsızlandı. Sonradan acile telefon açtık. Geliyoruz dedik 'gel' dediler. Gelirken de kızım telefonda konuştu. Yolda tekrardan telefon açtılar 'gelmenize gerek yok. Yarın kontrolünüz varmış kontrole gidin' dediler. Çocuk diyor ki ' ben ölüyorum. Ölüyorum... Ayakta duramıyorum. Zorla hastaneye gelip giriş yaptık. Tekrardan aldılar. Dört gün de bir daha kaldı. Sekizinci gün dediler ki akut lösemiymiş"diye konuştu

Türkiye'ye nasıl getirildi?

Dilara Şahin'in Türkiye'ye getiren ekibin başında yer alan Doc. Dr. Murat Sargın " Ekmo dediğimiz yapay kalp ve akciğer cihazında. Dilara'nın çok ciddi bir akciğer problemi olmasından kaynaklanıyor. Bu cihazla bu kadar saat yolculuk çok sık yapılabilen bir şey değil. Çok zor bir şey. Ülkemizde daha önce de yapıldı pandemi döneminde özellikle. Burada gerçekten başarılı ve fedakârca süreçler işledi. Böyle bir cihazla bu durumdaki bir hastayı bu kadar uzun süre başarı ile transfer edebilmek bizim için mutluluk verici. Dün geceden beride stresimiz bu"dedi

Dilara yeni yatağında

Şahin'in tedavisinin ilişkinde bilgi veren Sargın "Şu anda Siyami Ersek Hastanesi'ndeyiz. Dilara yeni yatağında. Tansiyonu, oksejinasyonu stabil. Cihaz güzel çalışıyor. En azından ilk aşama tamamlandı. Bundan sonra önümüzdeki günlerde Dilara'yı uyandırabiliyor muyuz? Geçirdiği diğer hastalıkla ilgili bir çok konsültasyonun yapılması lazım. Şimdi saat altı ben burada Sağlık Bakanımıza da teşekkür etmek istiyorum. Beşe yirmi kala kendisi bizzat tekrar aradı. Daha öncede birkaç kez aramıştı. O kadar erken bir saatte bakanımız da takip ediyor.

Bizim için de güzel bir his. Hollanda'daki büyükelçiliğimiz her şeyi çok mükemmel işletti. Oradaki meslektaşlarımıza teşekkür ettik. Onların da hasta çok büyük emeği var. Bizim için güzel bir gündü. Umarım devamı da Dilara için güzel olur. Birden çok branşın dahil olması gereken bir süreç. Özellik onkoloji branşının ,dahiliye hekimliğinin... Bizim birinci vazifemiz yapay akciğer cihazıyla Dilara'yı sağ salim buraya getirmekti. Onu başardık. Bundan sonra gün gün her şey daha net gelişecektir. Onları söylemek için eken. Daha çok yapacak iş var. Umarız fayda görür" diye konuştu

Riskli bir transferi başarı ile gerçekleştirdik

Anestezi Uzmanı Mustafa Şimşek çok riskli bir transferi başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek " Bizim için hem heyecanlı hem yorucu bir süreçti. Gündüz saat 12.00 (30 Ocak) gibi yola koyulduk. Sabah altı şu anda (31 Ocak) yeni geldik hastaneye. Gurbette bir vatandaşımızın bu şekilde bizden yardım talep edip, bizim onlara yardım edebilmemizin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok riskli bir transferi başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğu var. Umarım bundan sonra Dilara için daha olumlu geçer. Su an için sağ selamet memleketine getirdik . Bundan sonra her şey onun için hayırlı olur" diye konuştu. Kaynak: Sabah