İade kararı bekleniyordu! ABD mahkemesinden Eylem Tok hakkında kritik karar

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde 1 Mart'ta Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan kazaya karışan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın iadeye uygun görüşü sonrası yapılan duruşmada, Eylem Tok’un tutuklu yargılanmasına devam edilmesine karar verildi.

İade kararı bekleniyordu! ABD mahkemesinden Eylem Tok hakkında kritik karar

İstanbul’da yaptığı trafik kazasında bir kişinin ölümüne sebep olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok, bugün Boston’da ikinci kez mahkemeye çıktı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI GÖRÜŞ BİLDİRDİ
Eylem Tok’un yargılandığı davanın ilk duruşmasında hakim, “Bu duruşma oldukça karmaşık. Siyasilerin görüş bildirmesi gerek.” demişti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Tok ve oğlunun iadesinin uygun olduğu konusunda görüş bildirmişti. Bu gelişmenin ardından Tok ilk kez hakim karşısına çıktı.

İADE KARARI BEKLENİYORDU
Uluslararası ceza hukuku avukatları, hakimin iade kararını gündeme alabileceğini belirtiyordu.  İade konusuna ilişkin bir diğer ayrıntı ise Tok’un, ABD’ye giriş yaptığı turist vizesinin süresi... Eylem Tok, ABD’de turist vizesiyle en fazla 6 ay kalabiliyor. 

TUTUKLU YARGILAMAYA DEVAM
Mahkeme, 2. duruşmanın ardından Eylem Tok'un tutuklu yargılanmaya devam edilmesine karar verdi. 

DURUŞMAYA YALNIZ ÇIKACAK
Eylem Tok bugün görülecek duruşmaya tek başına çıktı. Timur Cihantimur’un duruşması daha sonra gerçekleşecek.