İBB'ye terör ve yolsuzluk soruşturması! İmamoğlu'nun da içinde bulunduğu 87 şüpheli ifade veriyor
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndaki yolsuzluk ve terör soruşturmalarında gözaltına alınan 87 şüphelinin ifade işlemleri başladı. Soruşturmada, ekiplerin 19 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarında gözaltına alınan 87 şüphelinin ifade işlemleri başladı.
AA'da yer alana habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçları ile yine İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan başlatılan soruşturmalar sürüyor.
Gözaltı kararları üzerine gerçekleşen operasyonda yakalanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'ne getirilen aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile şarkıcı Ercan Saatçi'nin de bulunduğu 87 şüphelinin ifade işlemleri başladı.
Ekiplerin 19 şüpheliyi yakalama çalışmaları da devam ediyor.
İŞTE İMAMOĞLU VE ŞÜPHELİLERE YÖNELTİLEN 7 SUÇLAMA
1. Suç örgütü ve yöneticisi olmak
2. Suç örgütüne üye olmak
3. İrtikap
4. Rüşvet
5. Nitelikli dolandırıcılık
6. Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek
7. İhaleye fesat karıştırmak
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Şüpheliler için 4 günlük bir gözaltı süresi var. İfade verme işlemlerinin bu sürede tamamlanmasının ardından adliye sevkleri bekleniyor.