İkinci Seçil Erzan vakası: Döviz bürosu sahibi tahliye oldu

İzmir'deki ikinci Seçil Erzan vakasının davası sürüyor. Banka müdürü, iş ve basketbol dünyasından 10 kişiyi 300 milyon lira dolandırmakla suçlanıyor. O banka müdürüyle birlikte tutuklanan döviz bürosu sahibi, avukatının itirazı üzerine serbest bırakıldı.

İkinci Seçil Erzan vakası: Döviz bürosu sahibi tahliye oldu

Biri futbolcuları, diğeri ise basketbol camiasını dolandırdı. İkinci Seçil Erzan vakasında tutuklanan döviz bürosu sahibi tahliye edildi. İzmir’deki vakanın ayrıntıları da ortaya çıktı.

Bornova’daki bankanın şube müdürü Hatice Özalp, aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü’nün basketbol altyapı başkanıydı. İddiaya göre, yüksek kâr vaadiyle kulübün 3 yöneticisi ile 7 iş insanından yaklaşık 300 milyon lira topladı. Parayı döviz bürosu sahibi Serkan Çelik'e gönderdiği ileri sürüldü. Aralarında kulüp yöneticilerinin de olduğu mağdurlar şikayetçi olunca taktik ters tepti.

27 Haziran’da hakkında gözaltı kararı çıkan Hatice Özalp, hayatına son vermeye çalıştı.

Döviz bürosu sahibi Serkan Çelik ile bir banka personeli yakalandı. Adreslerinde arama yapıldı. Canına kıymaya çalışan banka müdürü ise psikiyatri servisine yatırıldı, tedavisinin ardından tutuklandı. Döviz bürosu sahibi Serkan Çelik de tutuklandı, 2 kişi ise yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Hatice Özalp ile Serkan Çelik'in mal varlıklarına da el kondu. Hatice Özalp, ifadelerinde Serkan Çelik’in masum olduğunu söyledi. Çelik'in sahibi olduğu şirketlerde herhangi bir usulsüzlük olmadığı da tespit edildi. Demir parmaklıkların arasından kurtulup tahliye oldu. Şimdi yine işinin başında.