İkinci vergi paketinin ayrıntıları belli oluyor: Ek emlak vergisi geliyor

lk vergi paketinin ardından ikinci vergi paketi detayları da netleşmeye başladı. Yeni düzenlemeler kapsamında, birden fazla gayrimenkul sahibi olanlardan "kademeli artan" ek emlak vergisi alınacak ve 600 bin boş konut için "ilave emlak vergisi" uygulanacak. İşte vergi paketinin detayları...

İkinci vergi paketinin ayrıntıları belli oluyor: Ek emlak vergisi geliyor

İkinci vergi paketinin detayları belli oluyor. Ek emlak vergisi ise yolda! Birden fazla evi olanlardan "kademeli yükselen" ilave emlak vergisi alınacak. Ayrıca, hayalet ev olarak adlandırılan konutlardan "ek emlak vergisi" talep edilecek. Yaklaşık 600 bin boş konuttan ek emlak vergisi alınması planlanıyor.

Konutunu alımdan sonraki 3 yıl içerisinde satanlardan 2 kat, 5 yıl içerisinde satanlardan 1 kat daha fazla vergi alınmasının ikinci vergi paketine dahil edilmesi ise kesinleşti. Kira gelirini beyan etmeyen veya eksik beyan edenler için ceza tutarları artırılacak.

Bahsedilen vergi paketi, lojmanlardaki kira düzenlemesini de kapsayacak. 230 bini aşan lojmanlarda “kira fiyatı” düzenlemesine gidileceği de belirtiliyor. Piyasadaki kira değeri lojmanlara uygulanırken, yüzde 20 fiyat avantajı kullandırılabilecek. Bakanlık lojman bölgelerinde kira fiyat araştırması yapacak.