İkiz apartmanı ayakta kalmıştı! Kolonu kesildiği iddia edilen Emre Apartmanı'nın şantiye şefi gözaltına alındı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ili etkiledi. Gaziantep'te ikizi sapasağlam ayakta duran binanın bir diğeri kolon kesildiği için yıkıldığı iddia edilmişti. Bu iddialar sonrası Emre Apartmanı'nın şantiye şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun İstanbul'da yakalandı

Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun'un İstanbul'da yakalandığı bildirildi.

10 ili yıkan depremde Gaziantep Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'ndeki Emre Apartmanı'nın ikizi olan binanın dimdik ayakta olmasına rağmen yerle bir olmasının nedenleri araştırılırken çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Apartmanın zemin katındaki bankanın kolon kestiği iddiasıyla mahkemelik olduğu belirlendi.

Yaşanan şiddetli depremde yıkılan ve şu ana kadar sadece 2 kişinin sağ çıktığı Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'ndeki Emre Apartmanı'nın zemin katında bulunan banka tarafından binanın kolonlarından birinin kesildiği iddiasıyla şikayetçi olunan Emre Apartman'ında soruşturma başlatılmıştı.

Emre Apartmanı'nın şantiye şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun gözaltına alındı.